Microsoft har nu bekräftat expansionen av Xbox Live till smartphones med både iOS och Android tillsammans med ”Game Stack” som erbjuder företagets samtliga utvecklingsverktyg i ett och samma paket, även för Playstation 4 och Switch.

Microsofts vision för en mer enhetlig spelplattform som inte begränsas av plattformar eller spelkonsoler ser ut att kunna bli verklighet. Företaget har nu bekräftat att funktionerna hos onlinetjänsten Xbox Live kommer att bli tillgängliga för Android och iOS. Detta tack vare det nya utvecklingspaketet kallat ”Game Stack” som låter utvecklare välja och vraka bland Microsofts olika verktyg för spelutveckling.

Game Stack samlar plattformar och verktyg som Xbox Live, Azure, PlayFab, Direct X, Mixer och Simplygon under ett och samma flagg. Utvecklare kommer sedan att kunna välja vilka verktyg som ska användas i deras speltitlar. Detta kommer även att gälla speltitlar som utvecklas för Playstation 4 och Nintendo Switch.

”Game Stack brings together our game development platforms, tools and services like Direct X and Visual Studio, Azure, and Playfab into a robust ecosystem that any game developer can use. We view this as a journey that we are just beginning.” – Kareem Choudhry, Microsoft

Som tidigare nämnt är Xbox Live en av de funktioner som erbjuds i Game Stack. Microsoft har bekräftat att företaget planerar att lansera ett nytt verktyg för utvecklare som låter dessa ta funktionen till både iOS och Android. Utvecklare av mobilspel ska välja vilka Xbox Live-funktioner som ska inkluderas i deras speltitlar. Bland dessa finns funktioner som vänlistor, prestationer, klubbar och letar efter grupp-funktionen.

Tidigare i veckan visades Microsofts tjänst för spelstreaming kallad Project xCloud upp i en kort demo. Med den nya möjligheten för utvecklare att ta Xbox Live till iOS och Android står det klart att företaget är seriösa med satsningen på att ge spelare chansen att avnjuta speltitlar till Xbox och/eller PC även på resande fot. Trots att det blir upp till individuella utvecklare och spelstudios hur pass Xbox Live-funktioner och dylikt implementeras i deras produkter.

Xbox Live-bollen ligger hos konkurrenterna

Alla verktyg i Game Stack-paketet kommer dock inte vara tillgängliga för alla plattformar. I dagsläget finns det inget bekräftat stöd för Xbox Live på till exempel Nintendo Switch eller Playstation 4. Game Stack öppnar däremot upp chansen för att det kan komma att bli verklighet i framtiden, den bollen ligger nog mer hos Nintendo och Sony än hos Microsoft.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
JB Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
JB
Medlem
JB

Rensa trollet!!!