Efter en lång väntan kommer det officiella stödet för att använda datormus och tangentbord tillsammans med Microsofts Xbox One-konsoler under nästa månad.

Efter mer än tre års väntan kommer Xbox One-spelare snart att kunna använda datormöss och tangentbord tillsammans med sina spelkonsoler. Microsofts planer att implementera funktionen avtäcktes redan under år 2015 och nästa månad ska det äntligen vara dags.

Informationen har bekräftats av Microsofts Phil Spencer. Under ett avsnitt av ”Inside Xbox” talade Spencer om funktionen och hur den kan komma att påverka speltitlar. I samma veva passade han på att avslöja X018, ett Xbox-inriktat event som kommer att hållas den 10 november i Mexico City.

Stödet för mus + tangentbord kommer att dyka upp för medlemmar av Microsofts Xbox Insider-program som ett slags beta-test. Sedan kommer samtliga konsoler att uppdateras med funktionen i och med nästa stora Xbox-uppdatering.

Det kommer att hänga på spelutvecklare om stöd för datormöss och tangentbord kommer att finnas i specifika spel. Något som innebär att spel vars flerspelarlägen skulle bli obalanserat om några spelare använder handkontroll och andra använder mus + tangentbord inte nödvändigtvis får funktionen implementerad. Det första bekräftade spelet som kommer att uppdateras med den nya funktionen är Digital Extremes actionspel Warframe.

Spencer nämner under Inside Xbox-avsnittet att de flesta trådlösa och trådbundna datormöss och tangentbord kommer att vara kompatibla med Xbox One-konsolerna. Han nämner även hur Microsoft har genom ett samarbete med Razer utvecklat en datormus och ett tangentbord just för detta ändamål. Produkterna har dock inte officiellt visats upp ännu och det är oklart om de kommer utrustade med funktioner utvecklade för att göra Xbox-upplevelsen mer strömlinjeformad eller ej. Spencer nämnde inte heller vad för prislapp produkterna kan komma att få.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid