Microsoft har ryktats förbereda en ny version av spelkonsolen Xbox One S som ska trycka ned prislappen genom att skippa optisk läsare, nu ryktas denna spelkonsol lanseras under maj månad.

Microsoft har ryktats förbereda fyra nya spelkonsoler för lansering under 2019 och 2020. Bland dessa finns Lockhart och Anaconda som hävdas vara två modeller ur tillverkarens kommande Scarlett-familj vilken utgör nästa generations spelkonsoler.

Bland de resterande två modellerna ryktas en konsol med kodnamnet ”Maverick” finnas. Dessa ingår inte i Scarlett-familjen och är således nylanseringar av befintliga konsoler som modifierats på ett sätt eller ett annat. I Mavericks fall ryktas det röra sig om ett Xbox One S där den optiska läsaren plockats bort för att kunna erbjuda en lägre prislapp på konsolen.

Nu hävdar Windows Central att hemsidan fått tag på den första bilden som blir en del av Mavericks marknadsföringsmaterial. På bilden ser vi klart och tydligt att konsolen kommer att bli helt digital. Detta innebär att om användare vill utöka sitt spelbibliotek från de speltitlar som ser ut att inkluderas i priset kommer de behöva vända sig till den digitala Xbox-butiken.

Konsolens förpackning listar även en inbyggd hårddisk på 1 terabyte (TB) och tre inkluderade speltitlar i form av Minecraft, Sea of Thieves och Forza Horizon 3. Ja, inte det senaste Forza Horizon 4, utan dess föregångare.

Windows Central nämner ingen specifik prislapp för enheten. Däremot hävdar hemsidan att denna heldigitala Xbox One S kommer att ha den lägsta prislappen av alla tillgängliga Xbox One-modeller.

Sett till konsolens lanseringsdatum ryktas denna inträffa under början eller mitten av maj månad. Windows Central säger sig ha tillgång till dokument som pekar mot ett mer specifikt lanseringsdatum: 7 maj. Däremot delar inte hemsidan dessa dokument så huruvida detta stämmer återstår att se.

Som vanligt med rykten och annan obekräftad information är det värt att ta detta med en nypa salt. Microsoft har ännu inte avtäckt ”Maverick” i någon officiell utsträckning i skrivande stund.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
JBpege63 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
pege63
Medlem
pege63

Så då skulle den kosta under 2000:- strecket med andra ord, vill man först se innan man tror på det när det gäller MS.
Sen att man inte lägger på Forza Horizon 4 säjer ju åt vilket håll över strecket det kommer att barkar åt.

JB
Medlem
JB

Vad var det som var analogt i den tidigare modellen?