När ett trådlöst headset skulle kopplas till Xbox Series X/S dök en referens till ett potentiellt Xbox-dedikerat VR-headset upp inuti spelkonsolens operativsystem.

Både Sony och Nintendo har gett sig in på VR-marknaden på ett eller annat sett. Microsoft har gjort detsamma men inte för sina Xbox-konsoler. Detta kan dock komma att ändras enligt en referens till VR-headsets som hittats inuti operativsystemet för den senaste generationens Xbox.

Upptäckten gjordes av IGN Italien som skulle ansluta ett trådlöst headset till en av den senaste generationens konsoler. Under processen möttes de av ett meddelande som löd ”VR-headsetet måste uppdateras”. Även under nästa steg i processen dök ett liknande meddelande som löd ”En uppdatering finns tillgänglig för VR-headsetet”.

Huruvida Microsoft faktiskt kommer att lansera någon Xbox-dedikerad VR-enhet återstår att se. I dagsläget har inga sådana planer bekräftats eller avfärdats. Dock har enheter som Playstation VR gjort tillräckligt bra ifrån sig för att visa att en marknad för konsolbaserad VR finns. Sony har även bekräftat att företaget arbetar på en PS5-dedikerad uppföljare till Playstation VR. Något som kan ha fått Microsoft och Xbox att vilja haka på samma trend. Det finns även en möjlighet att det inte finns några planer alls från Microsofts sida att lansera ett Xbox VR-headset. Det kan helt enkelt röra sig om interna produkttester för att se vad som är möjligt.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid