Microsoft fortsätter uppdatera sin PC-app för Xbox. Nu har man börjat testa att flagga spel med meddelanden som säger hur väl de bör fungera på användares datorer innan någon nedladdning påbörjas.

Microsoft har börjat lägga till en ytterst simpel men förhoppningsvis väldigt användbar funktion i Xbox-appen till PC. Medans speltitlars systemkrav alltid har listats på plattformen är det inte alltid lätt att veta hur väl en dator skulle hantera ett visst spel. Även om systemkraven möts. Detta är då vad Microsoft hoppas underlätta för användare med sin enkla funktion.

Det rör sig om en enkel liten markering som visar huruvida din dator bör klara av en specifik speltitel. Något som kan vara smidigt för användare som inte känner för att lägga undan det lagringsutrymme samt den tid som krävs.

Den nya markeringen i Xbox-appen. Bildkälla: The Verge

En intressant sak The Verge påpekar är att flera speltitlar i dagsläget inte fått någon form av markering. Då Xbox-appen listar spels officiella systemkrav kan det vara så att Microsoft själva bygger en databas där spel faktiskt har testats med olika hårdvarukonfigurationer. Det är då resultaten från denna databas som skulle kunna ligga till grund för hjälplinjerna på plattformen.

I dagsläget har funktionen inte lagts till i den officiella upplagan av Xbox-appen. Den som vill känner att den inte kan leva utan funktionen får i skrivande stund vända sig till Xbox Insider-appen. Förhoppningsvis kommer den ut ur testfasen inom kort.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid