XFX avslöjade för oss redan i våras på CeBIT 2010 att man arbetade på en specialmodell av Radeon HD 5770 med hela fem bildskärmsutgångar. Nu börjar XFX HD-577X-Z5F3 närma sig marknaden och det i en slimmad formfaktor.

XFX har trots fem stycken mini-DisplayPort utgångar lyckats krympa kortet till den grad att det endast blockerar en av expansionsplatserna i chassit. Modellnumret ser alltså ut att bli HD-577X-Z5F3 och givetvis finns här stöd för Eyefinity som med fem bildutgångar kan skapa ganska häftiga konstellationer.

XFX har även en standardmodell på väg i den nya mer slimmade formfaktorn. XFX HD-577X-ZMF3 kommer med två DVI-utgångar samt en mini-DisplayPort utgång men huserar annars samma kylare och Juniper-grafikkrets.

Annons

xfx

Korten har en GPU-klockfrekvens på 850 MHz medan den 1GB stora GDDR5 minnesbufferten arbetar i 4 800 MHz. Som väntat stödjs även DirectX 11 och CrossFireX.

XFX väntas släppa korten till butiker under mitten av augusti och prislapparna ser ut att landa på runt 2 000 kronor inklusive moms. Ett märkbart prispåslag för dem som vill slippa de dubbelt så tjocka standardkorten.

xfx2

Källa: PC Watch

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid