Xiaomi fortsätter sin expansion in i Europa och denna gång är det Sveriges tur på listan att få officiell tillgång till den kinesiska mobiljättens smartphones.

Xiaomi har i ett par månader haft en relativt småskalig försäljning av sitt smartphoneutbud i Sverige. Nu har det dock blivit dags för världens fjärde största smartphonetillverkare att officiellt lansera sina telefoner inom Sveriges gränser.

Xiaomi har under den senaste tiden expanderat in i Europa genom bland annat Italien, Frankrike och Spanien. Nyligen har en dedikerad Xiaomi-butik även lanserats i London.

Tillverkaren har gjort ett namn för sig genom att erbjuda smartphones som slår över sin prisklass. Enligt Xiaomis pressmeddelande ska detta bero på att företaget har som policy att att aldrig ta ut en vinstmarginal på över fem procent efter skatt. Något som förhoppningsvis bådar gott för prislapparna på de smartphonemodeller som kommer att bli tillgängliga i Sverige.

”Med produkter som Pocophone för 3999:- inkl. moms, en flaggskeppsmobil prissatt till nästan hälften av konkurrenterna och en portfölj med minst lika bra produkter i relation till det pris konsumenten betalar, har den svenska marknaden redan tagit emot oss med öppna armar och då har vi ännu bara skrapat på ytan.” – Krister Sundquist, VD för East & West Distribution AB.

NordicHardwares systersajt Surfa meddelar att det är en utvald del av Xiaomis smartphoneutbud som kommer att stå i fokus under den svenska lanseringen. Det rör sig om modeller som riktar sig mot mellan- och budgetsegmenten. Bland dessa finns bland annat Pocophone F1 och Mi A2.

Surfa står även för Svenska smartphoneguiden, Sveriges största köpguide för smartphones. Med lite tur ser vi Xiaomi-produkter testas och jämföras med marknadens etablerade giganter inom kort hos Surfa.se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid