Xigmatek visar skräddarsytt LAN-chassi för Radeon RX 480?

AMD verkar sikta på både VR och LAN med RX 480!

0

Xigmatek visar på Computex upp ett mITX-chassi skräddarsytt för LAN. Chassit som utvecklats tillsammans med AMD kan vara ämnat för Radeon RX 480.

Det robusta datorchassit som av redaktionen vid första anblick misstogs för en verktygslåda är tillverkat i robust plast och har ett gediget bärhandtag i taket. Det finns även lättåtkomliga USB 3.0-portar i toppen samt ett klassiskt kensington-lås för att skydda komponenterna som man annars lätt kommer åt genom att öppna den röda dörrklämman. Materialvalet ska enligt Xigmatek komma från det faktum att chassit är tänkt att bäras med sig och att man vill hålla nere vikten till ett minimum. Chassit är mycket riktigt förhållandevis lätt för sin storlek men är långt ifrån fjäderlätt och med komponenter väl installerade springer det såklart iväg något.

Innuti chassit finns det utrymme för ett mITX-moderkort, fullstort ATX-nätaggregat samt rejäla grafikkort och även hyfsat robusta CPU-kylare. Det lämnas även utrymme för ett par rejäla fläktar samt lagringsplatser för 2,5 och 3,5-tums enheter.

Medan Xigmatek inte fick avslöja för många detaljer kring chassit kunde man bekräfta att det tillverkats specifikt för ett samarbete med AMD. Chassit ska användas med nya grafikkort i kommande kampanjer, PR eller konsumentkampanj är oklart, tillsammans med AMD.

Annons

Se även: AMD presenterar Radeon RX 480 för 199 dollar – Vi testkör i Doom

Xigmatek hade varken namn, pris eller tillgänglighet för sitt nya LAN-chassi. Räkna dock med att se mer av detta under sensommaren när AMD sjösätter sina nya Radeon RX-grafikkort med RX 480 i spetsen.
computex_2016_3

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid