Yeston är nästa tillverkare att ge AMD Radeon HD 6850 en total makeover och likt Colorful satsar på att göra kortet redo för betydligt högre klockfrekvenser än vad referenskortet bjuder på. Bland annat med en oväntat lång PCB, sällsynt kraftig strömförsörjning och en stor kylfläns från Arctic Cooling.

Yeston har byggt sitt HD 6850 Game Master-kort på vad som närmast liknar en Fermi-PCB. Där man med liknande ventilationshål i kretskortet skapat ett grafikkort som med sina 27,5 cm inte bara är längre än HD 6850-referenskortet utan även betydligt större än storebror HD 6870. Anledningen till det stora kretskortet är bland annat den väl tilltagna strömförsörjningen som med totalt 10 PWM styrda faser (8+1+1). Vilket kan jämföras med referenskortets 4+1+1 uppsättning.

yestonL_02

Grafikkoret har även 0,4ns GDDR5-minneskretsar som är goda för hastigheter på upp till 5 000 MHz. Även om grafikkretsens minneskontroller också spelar stor roll i detta. För att ytterligare visa sitt fokus på överklockare har Yeston försett kortet med fasta mätpunkter för spänningar samt en gigantisk kylare från Arctic Cooling med tre stycken 90mm fläktar.

yestonL_01

Det är tveksamt och Yestons Radeon HD 6850 Game Master-kort hittar till Sverige, men om så blir fallet lär det tilltala ett flertal entusiaster med sina många och imponerande modifikationer.

yestonL_03

Källa: Expreview

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Anton KarmehedMean Machine Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Vad onödigt att ha hål i PCB:n om man inte har en fläkt som blåser ut värmen ur chassit.