Den taiwanesiska grafikkortstillverkaren Yeston har presenterat en ny intressant lösning med AMD:s mellanklass GPU Juniper. Tillverkaren har nämligen tagit två Radeon HD 5770 kretsar och tryckt in på samma kretskort tillsammans med 2GB GDDR5 minne. Grafikkortet kallar man kort och gott, Radeon HD 5770 X2.

Yeston har lyckats skapa en förvånansvärt kompakt PCB där de två grafikkretsarna samsas om kretskortets yta på bästa sätt. På baksidan av kortet hittar vi den tredje kretsen på kortet, ett PLX-bryggchip som delar upp PCI Express-bussen över de två grafikkretsarna. Yeston har valt att hålla kretsarna vid sin standardfrekvens på 850 MHz, vilket är ganska imponerande med tanke på kortets litenhet.

Minneskretsarna som är 16 till antalet hittas på både fram och baksida av kortet. Varje GPU har sin egen 1GB minnesbuffert och GDDR5-minnet spinner på i 4 800 MHz. För att hålla både grafikkretsarna och minneschippen alerta har kortet utrustats med en 4-1 fasers strömdel. Kylningen skrev med hjälp av en stor kylfläns och två 90mm fläktar. Bildutgångarna består av dubbla DVI, HDMI samt DisplayPort.

Annons

Som övriga produkter från Yeston lär Radeon HD 5770 X2 tyvärr inte hitta till svenska butiker i första taget, men innovativa lösningar på komponentmarknaden är vi alltid intresserade av. Får vi önska ser vi gärna någon liknande lösning med AMD Barts och Radeon HD 6000-serien som lanseras nästa vecka.

yest1

yest

yest3

Källa: PCPOP.com

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Anton KarmehedBogey Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Bogey
Medlem
Bogey

Intressant.

5770 scalar väl riktigt bra i crossfire, så hoppas fler företag gör detta.