Den asiatiska grafikkortstillverkaren Yeston har nu gett sig på AMD:s nya gunstling, Radeon HD 6970, där man tagit fram en egen kretskortdesign som är tänkt att pressa grafikkretsen till nya höjder. Yeston har gjort plats för inte mindre än 15 strömfaser och positionerar kortet i sin Game Master-serie där vi tidigare rapporterat om tillverkarens extrema HD 6850-modell.

Yeston Game Master HD 6970 2GB har 12 dedikerade strömfaser för GPU, 2 st. för GDDR5-minneskretsarna samt 1 ensam strömfas för I/O-komponenterna. De totalt 15 strömfaserna kan jämföras med referenskortens 8 faser och bör ge goda möjligheter till att nå fina klockfrekvenser vid överklockning.

yest

Yeston har ännu bara visat upp sitt kretskort – utan några som helst kretsar – men av dess design att döma skulle vi tippa på att man fortsätter med sitt Arctic Cooling-samarbete med en lång kylfläns och tre stora fläktar. Likt den uppsättningar man använde på sitt Game Master HD 6850.

Tyvärr blir det nog svårare för oss svenska konsumenter att ta del av Yestons arbete, men förhoppningsvis ser vi snart fler tillverkare med egna lösningar tillsammans med AMD:s nya Cayman-kretsar.

yest2

yest3

yest4

Källa: Expreview

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
this Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
this
Medlem
this

Mycket vackert.

Medlem
Marre

Småskum BGA-lösning. 10 år i yrket men har inte sett en krets av detta slag tidigare. Fräckt!