Dedikerade bots för olika ändamål är något många Discord-servrar använder sig av. Nu har det dock bekräftats att den populära musikbotten Groovy kommer att stängas ned efter att Youtube hotat med potentiella rättsliga åtgärder.

Bots som kan spela musik i bakgrunden i röstchattar på plattformen Discord är ingenting ovanligt. En av de mer populära bottarna är en som går via namnet Groovy. Denna kommer däremot snart vara ett minne blott då Youtube nu gått in och satt stopp för den.

Anledningen är att Groovy som spelar upp musik från Youtube har gått runt Youtubes reklam så att ingen inkomst genereras när musiken spelas upp. Enligt Youtube går Groovy mot plattformens användaravtal genom att modifiera tjänsten och använder den sedan för kommersiellt ändamål. Detta då det har funnits en premiumversion av botten att prenumerera på.

Från och med den 30 augusti kommer då Groovy att upphöra all verksamhet. Även den version av botten som kan användas kostnadsfritt. Omkring 16 miljoner Discord-servrar som Groovy har installerats på kommer således behöva hitta en ersättare eller leva utan bakgrundsmusik.

Hur pass detta blir startskottet för fler liknande handlingar från Youtubes sida återstår att se. Groovy är långt ifrån ensam och antalet musikbots är svårt att räkna på en hand. Däremot är det inte alla som erbjuder någon slags prenumeration.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid