In Win har nu bekräftat lanseringen av signaturchassit Z-Tower beståendes av fem centimeter tjocka aluminiumplåtar modellerade som en tornado med en prislapp på över 90 000 kronor.

En av de ögonbrynshöjande skapelser vi beskådade under Computex 2018 var In Wins åttonde generations signaturchassi. Modellen går under namnet Z-Tower och In Win har nu bekräftat att chassimodellen inom kort finns tillgänglig för köpsugna.

Chassit består av en uppsättning aluminiumplåtar med en tjocklek på fem centimeter (cm) som formats för att skapa en datorlåda som enligt In Win ska föreställa en aktiv tornado. Med dessa aluminiumplåtar ligger chassits vikt utan några installerade komponenter på massiva 40 kilo (kg).

Annons

Enligt In Win ska den ihåliga designen hos Z-Tower bidra till ypperligt luftflöde över de installerade komponenterna. När det kommer till vilka komponenter som kan installeras i chassit rör det sig om moderkort i storleksklasserna Micro-ATX, ATX eller E-ATX. Chassit kommer med åtta horisontella PCI Express expansionsplatser och två vertikala platser för den som vill montera till exempel grafikkort på ett mindre traditionellt vis. För detta inkluderas även en förlängningskabel.

Grafikkort med en maximal längd på 340 millimeter (mm) och en maximal bredd på 158 mm får plats i Z-Tower. Sett till processorkylare är det pjäser med en höjd på upp till 170 mm över moderkortet som kan huseras i tornadon. När det kommer till att montera nätaggregat i chassit är det modeller med en maximal längd på 210 mm som får plats.

Sett till kylningskapacitet kan tre 120 mm-fläktar monteras i chassits topp. Även radiatorer på upp till 360 mm kan monteras i toppen och den maximala tjockleken på fläktuppsättningen + radiator uppges vara 115 mm.

Annons

Den interna lagringskapaciteten är inte mycket att hurra för jämfört med chassits storlek. Två stycken lagringsplatser som kan husera enheter på 2,5 eller 3,5 tum finns att hitta inuti aluminiumjätten. Chassit mäter in på 720 x 400 x 740 mm (höjd, bredd, djup).

Z-Tower kommer att finnas tillgänglig som begränsad utgåva. In Win har inte bekräftat exakt hur många enheter som kommer att tillverkas, men varje modell kommer med sitt specifika tillverkningsnummer ingraverat. Under Computex 2018 framgick det att prislappen skulle landa någonstans runt 50 000 svenska kronor. Något som visat sig vara rejält underskattat då In Wins officiella prislapp för Z-Tower förväntas hamna på omkring 10 000 dollar. Vilket i runda slängar översätts till cirka 90 000 kronor utan moms inräknat.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid