Lanseringen av Kaby Lake och den nya 200-generationens moderkort är stundande. Nu dyker det upp detaljerade bilder av MSI Z270 och H270 modeller.

I januari 2017 börjar Intels Kaby Lake-baserade processorer dyka upp på butikshyllorna. I samband med detta ser vi även lanseringen för den nya 200-serien av moderkort. Välkända MSI har tidigare fått ett fåtal bilder på sina moderkort läckta på internet. Men nu så har det dykt upp betydligt fler och mer högupplösta bilder på en drös av deras kommande moderkort.

MSI Z270 Gaming M7

Först ut har vi Z270 Gaming M7. Ett moderkort med en aggressiv design med täckplåt över IO-panelen och transistorerna vid processorns strömtillförsel. Även moderkortets VRM är täckta av värmespridare som är sammankopplade med värmeledningsrör.

Moderkortet har fyra anslutningar för dubbelkanals DDR4 RAM med stöd för minnen på hastigheter upp till 4 000 Megahertz (MHz). Dessa RAM-platser är även förstärkta med ett metallhölje kring deras yttre kant.

Gaming M7 är även utrustat med tre stycken PCI-e 3.0 x16 anslutningar. Även dessa är utrustade med samma metallhölje som vi ser på RAM-platserna. Även tre stycken PCI -e 3.0 x1 anslutningar finns, och dessa en täckplåt över sig där som kan plockas bort när dessa anslutningar ska användas. Dessa och resterande täckplåtar på moderkortet är alla utrustade med vad MSI kallar för Mystic Light. En funktion likt Asus Aura där moderkortet är utrustat med RGB-belysning som kan ställas in och styras efter tycke.

Lagringsmässigt har moderkortet en M.2-anslutning, som täcks av tillverkarnas nya värmespridare för M.2-enheter. Även 6 stycken SATA III och en Turbu U.2 för NVMe-enheter finns tillgängliga.

MSI Z270 Gaming M5

Gaming M5 kommer även det med ett aggressivt designspråk. Här har MSI valt att gå ifrån sitt klassiska svarta och röda färgschema och kör istället på helsvart. Mystic Light finnes även på detta moderkort, men i en mindre utsträckning jämfört med Gaming M7.

Vi ser samma täckplåtar här som hos Gaming M7. Dock är dessa inte sammankopplade med värmerör och de innehåller heller inte Mystic Light-funktionen.

Fyra metallbeklädda anslutningar för dubbelkanals DDR4 RAM i hastigheter upp till 4 000 MHz finns även här.

Vi ser också tre stycken PCI-e 3.0 x16 platser på detta moderkort. Dock är endast två av dessa metallbeklädda, till skillnad från Gaming M7 där alla tre har ett metallhölje. Vi ser också en M.2 anslutning med liknande värmespridare. 6 stycken SATA III, en Turbu U.2 NVMe anslutning samt en intern USB 3-anslutning vinklad åt höger.

MSI Z270 Gaming Pro Carbon

Gaming Pro Carbon fortsätter med det kolfiberliknande utseendet på värmespridare och täckplåtar. Här ser vi ett stilrent svart och vitt färgschema med en uppsättning aggressivt designade värmespridare och täckplåtar.

Gaming Pro Carbon kommer utrustat med Mystic Light, fyra metallbestyckade RAM-platser med stöd för dubbelkanals DDR4 RAM upp till 4 000 MHz i hastighet. Samt två stycken PCI-e 3.0 x16 som också är metallförstärkta.

Vi ser också två stycken Turbo M.2 anslutningar och 4 stycken SATA III anslutningar.
Tre stycken PCI-e 3.0 x16 varav två är metallförstärkta finns samt tre stycken PCI-e 3.0 x1 anslutningar. Gaming Pro Carbon är också utrustat med ett Audio Boost G chip som har en egen PCB som finnes i slutet av en linje RGB LED-belysning.

MSI Z270I Gaming Pro Carbon AC

Gaming Pro Carbon AC är Mini-ITX-versionen av Gaming Pro Carbon. Även detta moderkort är bestyckat med Mystic Aura-belysning. här har vi en ensam PCI-e 3.0 x16 anslutning. Stöd för två stycken DDR4 RAM-stickor med stöd för hastigheter upp till 4 000 MHz. Både PCI-e anslutningen och RAM-anslutningarna är metallförstärkta.

Lagringsmässigt ser vi 4 stycken SATA III portar. IO-panelen innefattar bland annat två USB 2.0, två USB 3.0, två USB 3.1 (Type-A och Type-C), en PS/2 port, HDMI, Displayport och antennerna för moderkortets inbyggda Wi-Fi-funktion.

Ett Wi-Fi + BT 802.11 AC kort hittas också på moderkortet. Något som är närmast essentiellt på Mini-ITX moderkort.

MSI Z270 Krait Gaming

Det moderkort som kanske sticker ut mest från moderkortsmängden är Z270 Krait Gaming. Här satsas det på vinterkamouflage och högkvalitativa komponenter för entusiaster och överklockare. En digital PWM-spänningsdel på 10+1 faser matchas med MSI:s steel armor-skydd på både PCIe och DIMM-platser. Plats för dubbla turbo M.2-eheter som kommer med MSI:s egna M.2 shield för att bättre på kylningen av heta SSD-enheter.

Moderkortet har i övrigt en mängd USB 3.0 och USB 3.1-anslutningar samt diverse skärmanslutningar som Displayport och HDMI 2.0.

Bazooka och PC Mate fyller upp produktlinjen

Sist men inte minst finns det även en drös modeller i MSI:s mer stilrena PC Mate-familj, både ur Z200 och B200-serien samt deras mindre anonyma Bazooka-modeller. Sedan tidigare har vi även sett MSI Z270 Tomahawk och SLI-modeller.

 

MSI väntas lansera sina nya 200-moderkort den 3 januari i samband med introduktionen av Intels nya konsumentprocessorer Kaby Lake. Prissättning på moderkorten är ännu inte avslöjad.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid