Small preview image

Kylartillverkaren Zalman har nu lanserat en ny processorkylare som stödjer Intels kommande Core i5 plattform. Zalman CNPS10X Extreme skiljer sig från de flesta andra kylare som presenterats för Intels nya mellanklassplattform genom att vara ganska väl tilltagen. De flesta Core i5-kylare vi sett hittills har mestadels varit just tänkta för mellanklass budgetar med inte allt för imponerande specifikationer men CNPS10X Extreme har med sin blandning av koppar och aluminium en minst sagt stadig grund att stå på.



Zalman CNPS10X Extreme väger inte mindre än 920g och använder sig av fem stycken heatpipes som leder värmen från processorn upp till själva aluminiumkylflänsen.



På kylaren, som mäter 135x100x160mm, sitter en temperaturstyrd 120mm fläkt som utrustats med blå LED-teknik för at tlysa upp chassit. Fläkten kan även styras manuellt med hjälp av en fläktkontroller som sitter integrerad ovanpå själva kylaren, tre automatiska lägen kompletteras med manuell inställning.



Kylaren som även stödjer Core i7 och de flest andra processorer på markanden ska klara av en effekt på över 340W och levereras med Zalmans egen ZM-STG2 kylpasta. Pris och tillgänglighet är ännu oklart.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid