Small preview image

Zalman är utan tvekan ett av de mest framträdande företagen på marknaden för processorkylare där man tagit konceptet med effektiva och tysta kylare flera steg framåt de senaste åren. När vi kikade närmare på Zalmans passiva vattenkylningskit Reserator 1 resulterade det i glada miner och en Redaktörens Val utmärkelse till Zalmans då unika vattenkylningskit. Reserator-serien har från start varit utvecklad för att kyla datorkomponenter helt passivt med hjälp av en stor vattenreservoar och radiator som ställts utanför själva chassit och som tack vare sin stilrena design inte gjort bort sig i detta avseende. Vi är inte de enda som fastnat för Zalmans Reserator-serie och man har fortsatt att utveckla nya modeller i programmet varpå man nu visat upp två nya enheter.



De två nya modellerna som man nu visar upp på Computex går under namnen Reserator 1 v2 och Reserator 2. Den förstnämnda använder samma ”torndesign” som tidigare Reseratorsystem och vilka skillnader som finns mot Reserator 1 Plus är vi inte säkra på ännu. Om det i själva verket inte är samma enhet fast med annat namn.


Vad som dock är mer intressant är Zalman Reserator 2 som använder sig av en helt ny design sett till reserator-seriens historia. Här är den kombinerade vattenreservoaren och radiatorn mer likt ett radiatorelement eller liknande. En design som enligt Zalman ska vara effektivare än tornmodellen. Det kan mycket väl vara sant, men frågan är om inte den ursprungliga designen är mer tilltalande bredvid datorn. Vi väntar på att få mer information om Reserator 2 inom en snar framtid.



Bild från OC Workbench

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid