AMD:s kommande Zen 4-baserade processorer med 3D-staplat cacheminne sägs nu inte få mer än en enda CPU Complex Die vilket innebär åtta eller färre processorkärnor.

Ett nytt rykte angående AMD:s kommande processorer med staplat cacheminne menar att vi kommer få se två olika processorer med 3D V-Cache. Dessa två sägs avtäckas vid CES 2023 som går av stapeln i början av januari. Sedan ska lanseringen ske någon gång framåt mars eller april månad.

En annan detalj som sägs ha läckt är att processorerna inte kommer att ha mer än en CPU Complex Die. Detta innebär då att ingen av de två processorerna kommer att erbjuda mer än åtta processorkärnor. Ryktet menar att vi kommer få se en processor med åtta kärnor och en med sex kärnor. Stämmer ryktet blir topprocessorn väldigt lik Ryzen 7 5800X3D med sina åtta kärnor. Denna gång är det dock en helt ny arkitektur och nya tekniker som erbjuds av både processor och plattform.

Annons
Zen 5 Ryzen 7 5800X3D Ryzen 7000 AM4
Ryzen 5 5800X3D

Utöver Zen 4-processorer med staplat cacheminne påstår samma källa att AMD kommer lansera en Ryzen 7000G-serie av processorer under 2023 års andra halva. Läckaren hävdar också att vi kommer få se styrkretsen A620 och instegsmoderkorten baserade på kretsen avtäckas någon gång under 2023 års andra kvartal. A620 blir då den billigaste styrkretsen för Zen 4 och är främst menad för AMD:s processorer utan X-suffix och användare som inte känner något behöv av att överklocka sina processorer.

Hur väl dessa rykten faktiskt stämmer återstår att se. Skulle AMD avtäcka Zen 4 med 3D V-Cache vis CES 2023 är det inte en allt för lång väntan kvar. Det skulle däremot vara ett ypperligt tillfälle för AMD att avtäcka processorerna med tanke på Intels kommande Raptor Lake-enhet som ska nå upp till 6 GHz från fabrik.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid