Asus Zenbook 17 Flex OLED är den mest finpolerade vikbara laptopen

0

Asus Zenbook 17 Flex OLED är den mest välpolerade vikbara bärbara datorn vi tittat på än så länge. Den är dock inte helt redo för marknaden men en lansering kommer förhoppningsvis ske någon gång innan årsskiftet.

Vid Asus utställning på IFA 2022 hittade vi företagets vikbara laptop kallad Zenbook 17 Flex OLED och det är en välpolerad enhet jämfört med andra vikbara datorer vi sett tidigare. Däremot kanske den inte är helt felfri.

Vikbara skärmar i olika format börjar bli allt vanligare på marknaden och just vikbara laptops är något vi sett tidigare från till exempel Lenovo. Asus kommande modell känns dock mer färdig och polerad än tidigare enheter vi känt och klämt på. Däremot ser vi inte riktigt vem enheter som denna skulle vara riktade till.

Annons

Medans Zenbook 17 Flex OLED kan vecklas ut och bli en rejält tilltagen surfplatta eller sättas ihop med ett magnetiskt tangentbord för att bli en relativt liten laptop är det en aspekt som inte är helt hundra. Det är en väldigt tjock enhet jämfört med vanliga surfplattor eller bärbara datorer. När det viks ihop helt blir den som en väldigt klumpig laptop. Det är alltså inte riktigt en smidig enhet.

Coola nya tekniker innebär också att priset riskerar att bli rejält tilltaget. I dagsläget har vi inte fått några officiella prisuppgifter men omkring 40 000 till 50 000 kronor lär den landa på när den väl lanseras i Sverige. På tal om lansering har Asus bekräftat att detta faktiskt kommer bli en produkt som kommer att finnas i butik. Däremot vet man inte riktigt när den kommer vara redo att lanseras men man hoppas på innan årsskiftet.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid