Small preview image

Zonbu Zonbox är en riktig minsting och nog bland det mest prisvärda vi sprungit på hittills. En dator för priset $99, med vissa hakar så klart. Det är dock ingen vanlig dator utan mer av en personlig nätverksklient. Den kommer med 4GB lokal lagring och använder sig sedan av din uppkoppling för att hålla reda på betydligt mer data än så. Den synkroniserar helt enkelt det du gör mot en server och ser hela tiden att det du använder finns lokalt, medan det som inte används skickas upp till servern. Datorn är baserad på Linux och har de vanligaste och mest använda programmen installerade redan från början och operativsystemet är byggt så att det ska vara så enkelt som möjligt.Hårdvaran är inte helt känd, men den ska vara ”Intel-lik” och använda 512MB RAM. Den integrerade grafiken stöder upp till 1400×1050 och har faktiskt hårdvaruaccelerering av MPEG-2.


Sex stycken USB-portar, VGA-utgång och till och med trådlöst nätverk. Haken är att de vill at du skriver upp dig för ett abonnemang hos Zonbu där du kan välja mellan olika typer av nätverkslagring; från 25GB för $12,95 i månaden, upp till 100GB för $19,95. När man skriver på ett kontrakt för två år så kostar den $99, om man vill köra per månadsbasis kostar den $249.Bland programmen som ingår finns bland annat Firefox, MPlayer, Evolution, Pidgin, Skype, Azureus, OpenOffice, FSpost, GIMP och många fler.


Gizmodo har en förhandstitt på denna lilla kreation och det finns även en video hos YouTube där man tar en titt på Zonbox.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid