AMD har tagit ett hårt grepp om mellanklassmarknaden med sin Radeon HD 6800-serie men NVIDIA ger det röda laget en tuff fajt genom sina mycket kapabla GTX 460-grafikkort. För dem som inte nöjer sig med en ensam GF104 GPU har nu tillverkaren Zotac börjar förbereda en modell med dubbla GPU:er, ZOTAC GeForce GTX 460X2.

Zotac har byggt ut grafikkortets PCB ganska ordentligt för att inte bara få plats med två stycken GeForce GTX 460 GPU:er utan även en kraftig strömförsörjning och en NF200-bryggkrets som får de två kretsarna att arbeta tillsammans.

Varje GPU matas av en strömdel på 3+1 faser och på baksidan av kortet hittar vi även en prodalizer kondensator. Grafikkortet är utrustat med dubbla 8-pins PCIe strömkontakter och runt om grafikkretsarna hittar vi 2GB GDDR5-minne.

zotac_gtx460x2_02

ZOTAC GeForce GTX 460X2 förlitar sig på NVIDIA:s fina SLI-skalning och med två GF104-kretsar har man en rejäl dos beräkningskraft till sitt förfogande. När Zotac planerar att lansera sitt kort och till vilket pris är oklart. Men klart är i alla fall att dual-GPU kort är något som är upp till NVIDIA:s partners, själva har man fullt huvudbry med att få klart sitt GeForce GTX 580-grafikkort för att kontra AMD Cayman och Radeon HD 6970.

zotac_gtx460x2_01

zotac_gtx460x2_03

Källa: Expreview.com

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Anton KarmehedME4MEMean Machine Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Imponerande tempo på utveckling av custom-lösningar numera. Me like. Speciellt Zotac har gott om dem. 🙂

Henry de Kruijf
Medlem

Ännu en intressant lösning från Zotac.. Gillar verkligen deras lösningar, hoppas att dem snart når ut till svenska marknaden bara.. 🙂