Grafikkortstillverkaren Zotac är en av NVIDIA:s närmaste partners och nu har man lanserat sitt ZOTAC GeForce GTX 460 3DP grafikkort som erbjuder något unikt, nämligen stöd för fyra bildskärmar. Grafikkortet utrustas med tre stycken DisplayPort-utgångar samt en dubbellänkad DVI-port.

ZOTAC GeForce GTX 460 3DP baseras som väntat på GF104 grafikkretsen och har sina 336 CUDA-kärnor klockade till 1 420 MHz medan grafikkretsen arbetar på i 710 MHz. Något högre än standardfrekvensen på 675 MHz. Som referenskortet är Zotacs nya modell utrustad med 1GB GDDR5-grafikminne som arbetar i 3 600 MHz och kylaren är av liknande modell vi sett på tidigare grafikkort från Zotac.

ZT-40407-10P_image1

Zotac påpekar att deras 3DP-modell är det första GTX 460-grafikkortet på marknaden som stödjer fyra skärmar samtidigt och menar att detta öppnar nya möjligheter för både kontorsanvändare och spelare som kan dra nytta av upplösningar på hela 6400×1200 pixlar.

“Quadruple-display computing is becoming more popular for gaming and office use. With the new ZOTAC GeForce® GTX 460 3DP we can deliver quadruple-display computing with NVIDIA® Fermi architecture from a single graphics card, a world’s first,”

Zotac nämner inget om stöd för NVIDIA:s flerskärmsteknik Surround Vision i sitt pressmaterial, men vi tar för givet att även denna teknik stödjs med inkoppling av tre monitorer. Något som drastiskt minskar kostnaderna för dem som vill uppleva surroundgaming med NVIDIA-grafikkort.

Uppdatering: Zotac har meddelat oss att deras nya 3DP-kort inte stödjer Surround Vision och eftersom kortet endast har en ensam DVI-kontakt, stödjs inte Surround Vision ens med två kort i en SLI-konfiguration. DisplayPort-utgångarna är bara enkellänkade och Surround Vision kräver tre dubbellänkade DVI-utgångar.

Grafikkortet säljs i ett paket tilllsammans med Prince of Persia: The Forgotten Sands, tyvärr vet vi inte ännu till vilket pris.

ZT-40407-10P_image3

ZT-40407-10P_image4 ZT-40407-10P_image6

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Anton KarmehedElyziuMthis Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
this
Medlem
this

Man undrar ju hur detta gjorts möjligt, med tanke på att jag inte hört något om att Nvidia har stöd för det i sin Fermi arkitektur. Sen var man väl tvungen att köra Sli för tre skärmar. De måste ju ha någon ytterliggare krets som sköter uppdelningen av bilden eller något liknande.

ElyziuM
Medlem
ElyziuM

”Zotac tells us the 3DP can run three 1600×1200 monitors and one 2560×1600 monitor simultaneously. The DisplayPort outputs are apparently limited to 1600×1200.”