Zotac har en förkärlek till små datorer och formfaktorer, och uppdaterar nu sitt sortiment med en ny kompakt speldator, Magnus EN980, som är tänkt att leverera prestanda nog för VR-spelande trots det lilla formatet.

Magnus EN980 tillhör samma produktfamilj som Zotacs tidigare minidator EN970 och ska använda ett snarlikt format, men med en uppdaterad design. Innanför det gråblå aluminiumskalet sitter en Intel Core i5-processor ur Skylake-familjen, som kombinerats med ett Nvidia Geforce GTX 980. Medan det inte framgår i pressmeddelandet så bör det röra sig om MXM-varianten av sagda grafikkort, det vill säga den fullstora GTX 980-kretsen snarare än GTX 980M – det är nämligen MXM-grafikkrets som används i den tidigare EN970-modellen.en980_fullUtöver processorn och grafikkretsen kan vi notera att det finns dubbla gigabit-nätverksportar, trådlöst nätverk med 802.11ac och en USB 3.1 typ C-port som klarar upp till 10 gigabit per sekund.

Zotac lägger specifikt tyngd på att det här kan vara ett vasst alternativ för den som vill ha en liten dator som ändå är kraftfull nog för att nå upp till Oculus och HTC:s systemkrav för sina respektive VR-glasögon (där den rekommenderade grafikkretsen är Geforce GTX 970).

Däremot framgår det inte i informationen som har släppts än så länge exakt hur stor datorn faktiskt är, och det är svårt att utröna utifrån den bild som släpppts då denna endast visar datorn rakt ovanifrån. Även priset är oklart i nuläget. Datorn kommer dock visas upp i sin helhet på CEBIT-mässan i tyskland nästa vecka.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid