Zotac står bakom många smidiga mini-ITX-lösningar och nu är man på gång med 2 helt nya mini-ITX-moderkort med den nya styrkretsen Z68 som tillåter överklockning samtidigt som man får tillgång till den integrerade grafikkretsen i Sandy Bridge. Förutom detta har man även valt att integrera ett NVIDIA GT 430 i ett av moderkorten.

Det nya Z68 GT430 ITX-WiFi är nog det mest speciella moderkortet vi sett på bra länge. Det kommer med Intels nya Z68-styrkrets och ett NVIDIA GeForce GT 430 inbyggt i moderkortet och tanken med detta är att kunna växla mellan NVIDIA:s grafikkrets och den inbyggda i Sandy Bridge och för små, trånga byggen ser vi definitivt att det här är ett bra alternativ.

zotacz68gt430itx-wifi01-575x529

Med tanke på den inbyggda grafikkretsen som tar upp rätt så stor yta på moderkortet har företaget behövt göra små kompromisser som att komma med 2 st DDR3 SO-DIMM istället för vanliga DDR3-minnen. Moderkortet kommer med 802.11 b/g/n WiFi, 4 st USB 3.0 varav 2 kan kopplas till frontpanelen på chassit, 2 st SATA 6 Gb/s, 2 st SATA 3 Gb/s, eSATA, 7.1-kanalsljud och 4 videoutgångar som är 2 st DVI, HDMI och DisplayPort. Vi återfinner även en öppen PCI-Express x4 plats för de som vill använda sig av ett annat grafikkort men då är nästa moderkort ett bättre alternativ.

Annons

Det andra kortet som kanske inte fullt så speciellt men än lika intressant då entusiaster och hembyggare högljutt efterfrågat ett mini-ITX moderkort med Z68 och det här kan mycket väl vara vad ni väntat på. Z68ITX-WiFi kommer med passiv kylning på strömförsörjningsdelen och sydbryggan, plats för 2 st normalstora DDR3-minnen och en PCI-Express x16.

zotacz68itx-wifi01-575x451

Övriga specifikationer är 802.11 b/g/n WiFi, 4 st USB 3.0 varav 2 kan kopplas till frontpanelen på chassit, 2 st SATA 6 Gb/s, 2 st SATA 3 Gb/s, 7.1-kanalsljud och 3 videoutgångar som består av 2 st HDMI och en mini DisplayPort.

Källa: PC Watch

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
rmdJacob HugossonshaglordMean Machine Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Hade det inte varit SO-DIMM på det första hade jag varit såld. Nu är jag bara måttligt intresserad.

Micke
Medlem
Micke

[quote name=”Mean Machine”]Hade det inte varit SO-DIMM på det första hade jag varit såld. Nu är jag bara måttligt intresserad.[/quote]

Andelen SO-DIMM ITX-kort kommer nog bara bli större och större med tiden. Bara att vänja sig vid. Undrar när överklockningsminnen till SO-DIMM börjar dyka upp 🙂

Lite synd nästan att standarden inte tillåter att man monterar minnesplatserna platt på undersidan av kortet som man gör på laptops. Det skulle spara en hel del plats för mera godis på ovansidan. ITX Quad channel SO-DIMM någon? 😀

rmd
Medlem

[quote name=”smartidiot89″][quote name=”shaglord”][quote name=”Mean Machine”]Hade det inte varit SO-DIMM på det första hade jag varit såld. Nu är jag bara måttligt intresserad.[/quote] Andelen SO-DIMM ITX-kort kommer nog bara bli större och större med tiden. Bara att vänja sig vid. Undrar när överklockningsminnen till SO-DIMM börjar dyka upp 🙂 Lite synd nästan att standarden inte tillåter att man monterar minnesplatserna platt på undersidan av kortet som man gör på laptops. Det skulle spara en hel del plats för mera godis på ovansidan. ITX Quad channel SO-DIMM någon? :D[/quote]Jag har sett en sådan lösning (dock med SO-DIMM) där minnesplatserna monterades under ett… Läs hela »