GeForce GTX 460 ser ut att vara drömmen för innovativa grafikkortstillverkare och NVIDIA har släppt på tyglarna ordentligt med sitt populära mellanklasskort. Nu har man på Expreview kikat närmare på en extrem modell från Zotac där en förvuxen PCB parats med en gigantisk 120mm kylfläkt.

Zotac har byggt på höjden med sin senaste GeForce GTX 460-modell och man har helt enkelt låtet kretskortet bygga någon extra centimeter uppåt för att få plats med både kylare och kortets alla högkvalitativa komponenter.

Kretskortet rymmer bland annat en kraftig 8+2 fasers strömdel som ska vara en bra bas att börja med för dem som vill pressa GF104-kretsen på kortet till nya nivåer. Förutom en mängd mosfets och GDDR5-minneskretsar (totalt 1GB) hittar vi även två proadlizer-kondensatorer och en gigantisk kylare som med kopparbas och fyra stycken 6mm värmerör kyls av en lika mäktig 120mm fläkt med temperaturreglerat varvtal.

DSC_0445

Hela kylaren mäter 185×131x63mm och har en vikt på hela 465 gram. Övriga värmeledande komponenter kyls av ett nätverk med aluminiumflänsar som ringlar sig över kortet.

Grafikkortet är utrustat med dubbla DVI-I utgångar, en HDMI utgång samt en DisplayPort-utgång. Inte helt oväntat har Zotac även fläskat på ordentlig med klockfrekvenserna. Direkt ur kartong ska kortet arbeta i 850/1700/4000 MHz (GPU/shader/minne) vilket är en ordentlig ökning från NVIDIAs referensmodell.

Vad kortet kostar och om det kommer ut på svenska marknaden återstår att se.

DSC_0452

DSC_0453

Källa: Expreview

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Anton Karmehedthis Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Kaleid

120mm fläkt? nu börjar det likna något 🙂

this
Medlem
this

Tycker det är lite märkligt att det är så många tillverkare som satsar så pass stort på GTX460 nu när HD6000 serien är på väg från AMD. Zotac är väl dock Nvidia exklusiv tillverkare så det kan man förstå. Frågan är bara om detta kort kan säljas till ett högre pris när det förmodligen kommer finnas billigare 68xx kort som presterar bättre..