Zotac visar mobil VR med stationär PC på ryggen

Zotac vill att du bär din PC på ryggen!

0

Dator- och grafikkortstillverkaren Zotac hoppar på VR-tåget men inte med ett VR-headset utan snarare med en VR-ryggsäck – en mobil VR-lösning för PC-spelare.

Zotac Mobile VR är i korta ordalag en kombination av Zotacs slimmade stationära gamingdatorer i Zotac Zbox-familjen samt ett portabelt batteripack. Zotac Zbox är datorer i små format baserade på mestadels mobila komponenter men i vissa fall även kraftfullare komponenter som fullstora grafikkretsar.

Med Zotac Mobile VR har Zotac paketerat en Zbox i en ryggsäck tillsammans med ett kraftfullt batteripack som enligt tillverkaren ska gör det möjligt att uppleva en ”kabelfri” VR-upplevelse. Spelare kan koppla sitt VR-headset direkt till datorn i ryggsäcken och slippa oroa sig för att snubbla över kablar vid användningen av sina VR-system.

Läs även: Redo för VR? Här är fyra tips för VR-året 2016

Zotacs lösning ska vara betydligt kraftfullare än mobil VR drivet av smartphones, som exempelvis Google cardboard eller Galaxy VR, men det är oklart hur kraftiga komponenter som kan drivas av det medföljande batteripacket. Det finns samtidigt ingen information om hur lång speltid som erbjuds vid batteridrift, något som troligtvis kommer att bli en märkbar begränsning.

Se även: Aorus säger sig löst gåtan med mobil VR – Fäster en laptop på ryggen

Zotac är inte först med att visa PC-baserade mobila VR-lösningar där redaktionen bland annat testat VR-lösningar från Aorus med en gaminglaptop hängandes på ryggen. Zotac är däremot en av de första att vilja få oss hänga en stationär, om än liten, dator på ryggen. Pris och tillgänglighet för Zotac Mobile VR är ännu oklart.
Lägsta pris på Prisjakt.nu

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid