ZTE är knappast kända för sina premiumtelefoner men det är något den kinesiska tillverkaren tänker ändra på. Efter framgångar på budgetmarknaden satsar man nu hårt på sitt nya flaggskepp Grand S LTE som på pappret ser ut att ha det mesta för att lyckas, som en 5 tums 1080p-skärm.

ZTE har bockat av de flesta punkter vi tittar på hos premiumtelefoner idag. Grand S LTE kommer med en kraftfull fyrkärnig systemprocessor från Qualcomm, en Snapdragon S4 Pro med klockfrekvenser på upp till 1,7 gigahertz samt en Adreno 320 grafikkrets. Internminnet ligger på 2 gigabyte och lagringsminnet spikas till totalt 16 gigabyte men med plats för extra minneskort. Den primära kamerasensorn har en upplösning på hela 13 megapixel och vi hittar även stöd för Bluetooth 4.0 och LTE/4G nätverk. Vi hittar även en rejält tilltagen skärm på 5 tum och 1 080 x 1 920 pixlars upplösning.

Det kanske mest unika med telefonen är annars dess design som med en profil på endast 6,9 millimeter gör telefonen till den tunnaste premiumtelefonen på marknaden. Själva industridesignen känns riktigt bra och påminner oss lite om HTC One S med sin extremt tunna profil och samtidigt solida känsla. Även om ZTE ser ut att ha lyckats väl med industridesignen, värt en extra notis då företagets budgettelefoner inte direkt varit kända för sin kvalitativa känsla, är vi också lite oroliga för dess bieffekter.

Batteriet har en kapacitet på 1 780 milliamperetimmar vilket är ganska snålt tilltaget för en telefon i denna storlek, det kan jämföras med 2 150 milliamperetimmar i Galaxy S III som har en 4,8 tums skärm. Anledningen är ganska enkel, telefonen är för tunn för att rymma ett större batteri, men även om ZTE lovar en dags användning har vi viss oro inför batteritiden under tyngre användning.

ZTE Grand S LTE kommer att lanseras med Android 4.1.2 Jelly Bean i Kina under februari och finns tillgänglig i ett flertal olika färger. När telefonen dyker upp i Sverige och till vilket pris är ännu inte fastställt.


3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Andreas GTempel Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

Jaja, vi får väl se vad den klarar för driftstid… Kul med en bra nalle som man inte kan använda, kan man lika gärna ha en träbit i fickan…

Medlem
WIRN

Verkar vara en nice lur (möjligen med batteriet undantaget). Det som dock oroar mig med tillverkare som i vanliga fall gör budgetlurar är hur kameran är, speciellt när de har den tokhöga upplösningen 13 mp.

Andreas G
Medlem

Jag garvade gott.

Skönt när man vågar bjuda på sig själv lite 🙂