Nya rykten hävdar att nästa generations VR-headset från Oculus som går under kodnamnet “Santa Cruz” kommer att lanseras någon gång under det första kvartalet av år 2019.

Oculus har sedan 2016 utvecklat ett nytt VR-headset som går under kodnamnet “Santa Cruz”. Detta sägs bli en högpresterande modell som till skillnad från Rift även gör sig av med kravet att använda kablar mellan headsetet och den dator som driver VR-upplevelsen.

Trådlösa VR-headsets har varit i många utvecklares sikten under en länge tid. Samsung har sitt headset Gear VR och Oculus har sin modell “Go“. Dessa är dock mer ämnade för lättare VR-belastningar utvecklade för till exempel smartphones och inte krävande spel som drivs av en dator. HTC har även öppnat förbokningarna för sin adapter som ska göra deras VR-headset Vive och Vive Pro till trådlösa enheter.

Santa Cruz är då kodnamnet på en kommande modell från Oculus som ska bli en helt trådlös enhet. Enheten kommer med fler rörelsekameror, större frihet för huvudrörelser och även stöd för handkontrollerna Oculus Touch.

Denna kommande modell ska enligt källor till UploadVR lanseras under 2019 års första kvartal. Källorna nämner även att Oculus för närvarande fokuserar på att göra befintliga Rift-applikationer kompatibla med det kommande headsetet.

Det framgår däremot inga ytterligare specifikationer för Santa Cruz, eller vilka specifika applikationer som ska få kompatibilitet med den nya modellen. Även vad för prislapp den kommande modellen kan komma att bära är i skrivande stund okänd.

Källorna nämner även till UploadVR att vi kan komma att se en förhandstitt på Santa Cruz under årets Oculus Connect-event. Som går av stapeln under september månads andra halva. Detta är dock inte bekräftat av Oculus själva.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments