Redan under årets CeBIT-mässa visade OCZ upp DDR-SDRAM-moduler i DDR600-hastigheter och meddelade att man arbetade hårt med att få ut dessa i handeln.
Nu har man till slut lyckats få fram acceptabla mängder av dessa extrema DDR-minne och OCZ EL DDR PC-4800 är nu ett faktum. Modulerna som är handtestade av OCZ och försedda med den sedvanliga koppar-heatspreadern är alltså specificerade för klockfrekvenser upp till 300 MHz (600 MHz DDR) vilket är världens snabbaste serietillverkade ramminne i dagsläget.
Modulerna ska arbeta i DDR600-hastigheter med en spänning på 2.8v och 3-4-4-8 minnestimings.
Som de flesta höghastighetsmoduler är OCZ EL DDR PC-4800 testade och ämnade för Intels Pentium 4-plattform. Modulerna är testade på Asus P4C800-E Deluxe och man rekommenderar användande av i875-baserade moderkort.
Av egen erfarenhet kan vi säga att dessa hastigheter onekligen är svåra att uppnå även för seriösa överklockare. Den bästa chansen att nå 300 MHz busshastigheter med Intels Pentium 4-plattform är att hitta en 2.4 GHz P4 med 200 MHz (800 MHz effektiv) busshastighet, vilket dock inte är så enkelt längre.

OCZ kan nu alltså skryta med att man tillhandahåller de snabbaste minnena på marknaden men tyvärr är det väldigt få av oss som kommer ens vara i närheten av att utnyttja detta minnets potential.

Läs hela pressreleasen här och mer information om modulerna hittar du här.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments