OCZ är ett företag som många förknippar med högkvalitativa och estetiskt tilltalande minnesmoduler, och för att komma steget före alla andra tillverkare har nu OCZ lanserat en helt ny typ av produkt. Produkten kallar de för “DDR Booster”, och enligt deras hemsida så är produkten till för att ge renare utspänningar till minnesmodulerna för att de ska kunna klocka högre. Det går dessutom enkelt att ställa in utspänningen, upp till 3.9v kan man ge sina stackars minnesmoduler.


Enheten sätts helt enkelt fast i en vanlig 184-pins DDR-minnesplats, och kräver två molexkontakter för att fungera som den ska. Sedan är det bara att ställa in spänningen med hjälp av potentiometern som siter på kretskortet, utspänningen står på en två 7-segments LED-displayer som är integrerade på kretskortet.


Frågan är hur produkten egentligen fungerar, för det verkar inte finnas någon minnesutgång ifrån själva kortet där minnet sätts in. Min gissning är att den helt enkelt skickar ut spänning i de ledare där minnesmodulerna normalt sett tar spänning för drivning. Detta är dock inte säkert, men det är den enda lösningen jag kan se vid en första anblick. Det känns dock som att en sådan lösning skulle ge flera problem, vi får helt enkelt se när mer specifikationer börjar trilla in.


Se mer på den officiella hemsidan här.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments