OCZ har nu lanserat ännu en PCI Express-baserad SSD-enhet men denna gång är det inte med primärt fokus på slutkonsumenter. OCZ VeloDrive tar sikte på systemmarknaden och företag där man med PCIe-gränssnittet och fyra SandForce SF-1565 kontrollerkretsar kan nå överföringshastigheter på 1 GB/s samt 130 000 IOPS.

OCZ VeloDrive bygger alltså på förra generationens SandForce-arkitektur men med fyra kontrollerkretsar och ett PCIe x8 gränssnitt har lagringsenheten rejält med prestanda att tillgå. Lagringskapaciteten ligger på 300GB, 600GB eller 1,2TB och man använder sig av kostnadseffektivare MLC NAND-minneskretsar. 

OCZ poängterar att deras VeloDrive är konfigurerarbar och kan både installeras i lågprofilsystem samt system med traditionella expansionskort. SSD-enheten kan välja mellan hårdvaru eller mjukvarubaserade RAID-konfigurationer och ska med hjälp av PCIe-gränssnittet slopa flaskhalsarna i SATA och SAS-gränssnitten.

velodrive

Prestandasiffrorna är också imponerande där enheterna i en mjukvaru-konfiguration kan nå över 1GB/s vid läsning och skrivning av komprimerbar data samtidigt som de mindre modellerna kan pressa sig till 130 000 IOPS vid skrivning av små slumpmässiga filer.

Med SandForce-kontrollers under huven sjunker prestandan märkbart med okomprimerbar data, men ligger fortfarande på relativt höga nivåer. OCZ VeloDrive har ett MTBF-värde på 2 500 000 timmar och skeppas med 3 års garanti. Vad prislappen landar på har vi dock inte vågat fråga.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments