OBS! Hela denna artikel är en annons av och från LG

Med självlysande pixlar tillverkade i plast hänför OLED de mest luttrade filmskaparna och lovar en framtid där OLED kan finnas överallt i vår omgivning.

När LG tillverkar en OLED-panel ger man varje pixel sitt eget liv, de kan lysa olika starkt och i olika färger helt oberoende av varandra. Med den senaste generationens 4K-upplösning är det över 8 miljoner pixlar som samarbetar för att skapa en så naturtrogen bild som möjligt, fyra gånger fler än i en TV med 1080p-upplösning. Genom att kunna styra ljusstyrkan på varje pixel helt individuellt och matcha maximal svärta och nedsläckta pixlar med kraftiga ljusexplosioner och fullt upplysta pixlar levereras en bildupplevelse som får legendariska filmskapare att bli känslosamma.

“OLED-TV är revolutionerande”

Francis Ford Coppola har med filmer som Gudfadern, Bram Stokers Dracula och Apocalypse Now skapat sig en svårslagen resumé som filmregissör. Coppola tillbringade mer än ett år i djungeln för att hitta den perfekta omgivningen för sina scener i Apocalypse Now. Ett arbete som med tidigare bildskärmsteknik om inte varit förgäves så åtminstone gett Coppola en känsla av saknad, vilket botades när han för första gången kunde se sitt verk på en OLED-skärm.

– Tänk dig att gå genom allt det och sedan veta att tittarna ser filmen på tv-apparater som inte har den avancerade teknik som krävs för att visa den bild som var avsedd. OLED-teknologin skapar en bild som är levande, skarp och med en sådan otrolig definition att det knappt går att tro att det är en tv, säger Francis Ford Coppola.

Enligt Coppola kändes det som att OLED kunde ta regissören tillbaka i tiden för inspelningen av filmen och återuppleva detta med starka känslor.

– Det var inte bara för det kändes som att jag var tillbaka på inspelningen för fyrtio år sedan. Det var också för att jag äntligen såg filmen på det sätt jag alltid avsett att den ska ses, utvecklade Coppola.

Även Ridley Scott, världskänd för Sci-Fi eposet Alien och ikoniska Blade Runner har uttryckt sin glädje för OLED-tekniken.

– Nyligen såg jag några av mina egna filmer på en OLED-TV och blev förbluffad. Som några av er vet utspelar sig vissa av dem i rymden och vad jag såg var precis hur det ska se ut på en biograf. Djup, rik svärta. Rymden som jag alltid föreställt mig den. Jag tycker det är en game-changer och jag kan ärligt säga att skulle älska att visa alla mina filmer på LG:s revolutionerande OLED TV, säger Ridley Scott.

Bara fantasin som sätter gränserna

Medan OLED kan ta oss tillbaka i tiden är det trots allt framtiden som nog lockar mest och här är det närmast fantasin som sätter gränserna för OLED.

Genom att bygga på minimala elektroder och tunna organiska plastfilmer levererar OLED inte bara imponerande bildkvalité utan går även att böjas, vridas och integreras i närmast allt runt omkring oss. I framtiden kommer OLED-teknik att hittas inte bara i TV-apparater och mobiltelefoner utan i fönster, bilrutor, till och med tapeter.

Tack vare OLED-teknik har LG redan idag visat upp den första ihoprullningsbara TV-apparaten och demonstrerat hur man kan skapa “smarta fönster” som kan visa allt från väderinformation till morgon-TV och med en enkel knapptryckning blockera all insyn som en digital persienn.

Tittar vi på den senaste generationens OLED-paneler från LG stödjer dessa 4K-upplösning och HDR. Två tekniker som med nya bildformat som UltraHD Blu-ray och strömmande HDR-video kan nyttja OLED-teknikens fördelar ytterligare med fler detaljer i mörka scener och oslagbara kontrastförhållanden. Teknik som inte bara kan lyfta upplevelsen i klassiska verk utan banar väg för nya häftiga filmupplevelser.

OBS! Hela denna artikel är en annons av och från LG
Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments