Idag släpper vi ett nytt utseende till NH som vi hoppas ska falla våra läsare i smaken. Vi har gjort en hel del ändringar gentemot tidigare designen och det är dels pga den något ålderdomliga designen vi haft men också för att vi lanserar nya tjänster och funktioner på siten.


Tester och artiklar

NH har det sista året testat mer produkter än vad vi kan minnas tidigare och många har känt att just tester kommit lite i skymundan i vår nuvarande design. I nya designen lägger vi betydligt mer fokus på de testade produkterna på förstasidan i en stor slideshow där man ser våra senate tester och artiklar direkt när man kommer in på NHW.


NHW.se – smidigare adress och enklare för de som surfar med mobilen

Väldigt många har skaffat smartphone senaste åren och för att göra det smidigare att surfa på NordicHardware använder vi domänen www.nhw.se, det är faktiskt så att man inte ens behöver skriva in www för att nå nhw.se! Kortare och smidigare än så är det svårt att göra det när man surfar in på NHW med mobilen. Även om den största förbättringen märks i mobiler, är det förstås också smidigt att bara ha en kort url i sin vanliga dator och man sliter inte ut tangentbordet i onödan 🙂


Annonser – ett nödvändigt ont

I nya designen är det ungefär samma annonstäthet som i gamla designen i contentfältet. Det har tillkommit ett par annonser ute i högerfältet dock och vi hoppas att det inte ska störa för mycket. NHW.se drivs till 100% av annonsering i dagsläget så det är viktigt för oss att kunna använda ytor för att ha redaktion, servrar och annat maskineri rullandes. Stöd oss gärna och besök våra sponsoer som (naturligtvis alltid! 😉 ) har de bästa erbjudandena. Det betyder mycket för oss.

Här är en ny satsning som många säkert redan sett på NHW. Jonas Klar i spetsen för våra reportage, studiebesök utomlands och täckning på intressanta produkter. Under vår testperiod har vi haft omkring en kvarts miljon visningar på vår Youtube-kanal (som man för övrigt hittar här: http://www.youtube.com/user/NordicHardware Glöm inte att prenumerera! Desto fler som prenumererar på vårt material, desto mer underlättar det för oss göra coolt material! 🙂


Undersökningar

NordicHardware har Sveriges mest pålästa läsare inom datorer och hårdvara! NHW har under många år gjort de mest djupdykande artiklarna och testerna som stått att finna i Sverige (och det kommer vi fortsätta med!) och våra läsare har mycket djup kunskap om datorer och hårdvara. (Även smart phones nuförtiden 🙂 )Därför vill vi ta pulsen på vad folk tycker och tänker om olika saker bland de mest påläsa i Sverige. Pollen hittar man längst ner på sidan på NHW.


Nyhetsbrev

Detta är något vi haft tidigare från och till och det har varit en del tekniska bekymmer att lösa detta på ett bra sätt. Nu gör vi ett nytt försök till nyhetsbrev och detta hittar man även det längst ner på sidan på NHW. Nyhetsbrevet kommer att hålla våra läsare uppdaterade om våra senate tester, hetaste nyheterna inom branschen och vad som händer inom NHTV förstås.


Testlabbet – hjärtat i NordicHardware

Övriga NHW-redaktionen har desto mindre skägg och den drivs i vanlig ordning av Anton Karmehed, som håller i tåtarna. Med en hög ambition och totalt 10 redaktionsmedlemmar driver han redaktionen mot nya mål. Vi har en helt ny layout för testlabbsavdelningen där vi har delat upp testlabbet i ämnesavdelningar med varje ansvarig ämnesexpert. Områdena vi valt att lägga fokus på med en egen avdelning är:

Kylning – Redaktionen
Grafik – Redaktionen

Dessa avdelningar har även dedikerade ämnesexperter:
CPU – Jacob Hugosson
Lagring – Gustav Gager
Lifestyle – Ulf Widlund
Smartphones/tablets – Anton Karmehed

Under testlabbet kan man nu också läsa om de utmärkelser vi har, hur sätts de? Vad är det för skillnad? Hur fungerar testmetodiken? Detta finns förtydligat under testlabbsavdelningen. 


SMPC får permanent avdelning

SMPC har varit med NHW sedan 2002 och är utan tvekan den äldsta communitytävlingen som finns i Sverige idag. Här korar vi som vanligt Sveriges bästa överklockare i olika kategorier och i nya designen får SMPC en egen permanent avdelning. Mycket av innehållet på SMPC-sidorna kommer att omarbetas från event till event men informationen finns i alla fall tillgänglig året runt på siten.


Bloggare

För att få en lite djupare insikt och åsikter om vad som händer i datorvärlden, eller i egna byggarprojekt har vi våra bloggare Andreas Galistel, chefredaktör på NordicHardware.com, Martin Lindskog, raketforskare, som bloggar om sina projekt, Anton Karmehed vår chefredaktör som bloggar om blandade ämnen samt jag själv (Henrik Berntsson), grundare till NH, som bloggar om egna projekt. I nya designen har vi lagt till en bloggsektion där man lättare kan följa bloggarna.


Sist men inte minst, vår community!

Det är många som har efterfrågat bättre kontakt mellan forumet och förstasidan och många har velat veta vilka ämnen som diskuteras mest på siten. Därför har vi samlat senaste forumsinlägg och mest kommenterade artiklare i en box på förstasidan så att man kan se vad som är aktuellt på siten just nu.


Bugfixar och annat trixande

Under designbytet kan det se lite konstigt ut och vissa saker har inte börjat fungera ännu men vi hoppas på tålamod från våra läsare och vi gör allt vi kan för att siten ska fungera normalt igen så fort som möjligt. Tack på förhand 🙂

Till sist ett stort tack till Gabriel Nyman som lagt många timmar med både utveckling och att integrera vårt nya utseende. Tusen tack!

EDIT 23:05: Alla förslag som kommer upp i kommentarerna läggs till i en lista på ändringar vi ska diskutera så alla förslag är välkomna 🙂

91
Leave a Reply

Please Login to comment
91 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
41 Comment authors
Henrik BerntssonImlalSebbeME4MEJacob Hugosson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

Gillar att den är centrerad men hade gärna sett en mörkare sida.

MULLVADEN
Medlem
MULLVADEN

Gillar oxå att den e centrerad. men vill oxå ha mörkare sida.
Jävligt jobbigt med vita sidor när man sitter i sitt mörka rum. ^^
Har ni fixat inloggningen? SÅ man förblir inloggad o alltid kan kommentera?

PsynoKhi0
Medlem
PsynoKhi0

Stilrent, det gillar jag 🙂
Vad det gäller annonser så länge ni undviker ”Förhandsboka Justin Biebers nya platta!”-pop-up som tar halva sidan och som man aldrig lyckas bli av med så är det lugnt. Med avseende på inlägget ovan kan det t.o.m. vara värt att annonsera om skrivbordslampor ;P

hymer
Medlem
hymer

Snygg men lite för ljus. Sen saknar jag fortfarande de senaste formustrådarna i högerspalten som ni hade förr och som även sweclockers osv kör med.

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Kanske trevligt, men inte för mig som använder Firefox v7.0.1 eftersom webbläsaren kraschar direkt då jag har NH som förstasida :(. Nu skriver jag detta genom IE v8.0. Får testa men v6.0.2 och se då den funkat bättre på andra sidor än 7.0.1 som jag har problem med

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Konstigt Viking. Jag kör också FF 7.0.1 och här funkar det.

Anton Gustavsson
Medlem
Anton Gustavsson

Har inte hunnit titta runt här särskilt länge än men än så länge ser den nya designen fräsch och snygg ut, återstå att se hur smidig den är. 🙂

Gorgeous-George
Medlem
Gorgeous-George

Jag har Webhallens Asus reklam över halva sidan. Kör IE9 :-*
Annars så ser det himla najs ut ! *tummen upp*

Tempel
Medlem
Tempel

Funkar med 7.0.1 här däremot har jag samma fel som GG ovan

Disney
Medlem
Disney

nej, vad har ni gjort? gillade den gamla tråkiga sidan… den nya vart för rörig 🙁

Voleyro
Medlem
Voleyro

Herre jävlar. Kom hem från jobbet och klickar mig via bookmarks för att se vad som är nytt för idag och Boom…NH har fått nytt utseende. Väldigt snyggt må jag säga. Det gillar jag 😉

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

[quote name=”Gorgeous-George”]Jag har Webhallens Asus reklam över halva sidan. Kör IE9 :-*
Annars så ser det himla najs ut ! *tummen upp*[/quote]

Det jobbas förbrilt på problemet 🙂

EliXyR
Medlem
EliXyR

yaaay senaste forumposts e back :D:D:D

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Installerade Firefox 5.0.1 och nu verkar det funka för min del

[b]Edit:[/b]
Tar tillbaka det jag sa, Firefox stänger ned sig eller så låser sig sidan. Bah, ska jag behöva byta webbläsare nu också. Jag undrar om det kan vara Adobe Flash Player 11 pluginen som kan vara orsaken eftersom det har även hänt att youtube sidan har låst sig tidigare när jag tänker efter. Får testa att lägga in version 10 igen. Någon mer som kör Flash Player 11?

Abbe K
Medlem
Abbe K

Tycker designen verkar rätt bra. Kan ju säga att jag var extremt nöjd med den gamla så blir ju en liten omställning, men kan ju förstå att det ibland behövs nått nytt och fräscht 🙂

AMD73
Medlem
AMD73

Först bulldoser igår.Tragiskt hesmkt.Så nu detta idag?Från vara en av dom bästa utsendena och upplägget,till den sämsta.KALKON betyget.Gillar inte centreringen och allt är vitt. blir bländad för första gången.Texten blek och otydlig.Aldrig varit med om innan tror jag.Surfar med 55 tums skärm led..

Disney
Medlem
Disney

[quote name=”Henrik Berntsson”][quote name=”Disney”]nej, vad har ni gjort? gillade den gamla tråkiga sidan… den nya vart för rörig :([/quote]är det något specifikt du tycker gör att siten blir rörig? alla förslag till ändringar som kan förbättra siten är välkomna :)[/quote] jadu? den vita färgen och grå text blir svårläst… när jag scrollar ner så är 50% av bilden vit, tänkt på att folk kör med 20-24″ skärmar? facebook saken fungerar inte… men varför ha sånt? = * översta delen är bra.* byt vit bakgrund till ljusblå.* bredda allt på sidan så det är mer widescreen a 1200-1600 pix. edit: tänk… Läs hela »

lazaroth
Medlem
lazaroth

Bättre än den gamla, fast det var inte så svårt, för den gillade jag då aldrig. Jag instämmer med de som tycker att den är för ljus. Jag skulle vilja se att nån grå nyans introduceras så att det balanseras bättre.

Christoffer Pålhammar
Medlem
Christoffer Pålhammar

Vad jag verkligen inte gillar.
1.Rubriken på nyheterna slutar på …. så man måste klicka in på varje för att veta vad det egentligen handlar om.
2.För ljus men det har ju andra sagt.
3.Reklam banern som är i mitten typ, förstår att man måste ha reklam men sidan/uppe/nere är ok men i mitten är riktig irreterande.

Mindre bra
1. 1/3 av min skärm används för text resten är bara vit.

nyhterna/reportagerna etc är bra som vanligt.

coolacrille
Medlem
coolacrille

Alldeles för mycket VITT!

fernux
Medlem
fernux

Ansluter till skaran som tycker att sidan är för ljus.samt att jag älskar centreringen.
Dock så tycker jag inte om den ”rullande” nyhets bannern överst på sidan.

Jag undrar har ni knackat koden manuellt eller använder ni någon editor? I så fall vilken?

Kanske kan ni ta bort fältet längst upp vid inloggningen; home news … och krympa det fältet 3 mm ca.

Webbsidan funkar annars perfekt i opera/Debian.

Per SJöberg
Medlem
Per SJöberg

Whoa! Satte kaffet i vrångstrupen. Känns nytt och fräscht.

NoXcore
Medlem
NoXcore

Det är lite väl mycket mellanrum i nyheterna tycker jag. Måste ju scrolla ihjäl sig för att läsa tre nyheter. Annars mkt bättre 8)

hymer
Medlem
hymer

Nää det går bra att ha den där den är. Det var jag som var för snabb och missade den bara 🙂

Jacob Hugosson
Medlem

Den där filuren som pryder Testlabb ser lite ful i fan ut måste ja säga. 😉

Disney
Medlem
Disney

[quote name=”Henrik Berntsson”]Både mörkare sida och tydligare text är tillagt på förslagslistan, många verkar instämma i det och vi kommer titta på det ASAP 🙂 Bredden på siten är anpassad efter de upplösningar våra läsare kör och vi har avvägt bredden efter det så att så många som möjligt kan se siten på ett bra sätt utan att få scrolla i sidled för mycket. Sidan kommer att ha material och moduler längre ner på siten när allt är implementerat så det kommer inte vara lika mycket fri yta på bredden senare 🙂 Vår facebookkanal har blivit riktigt poppis och vi… Läs hela »

Anton Karmehed
Admin

[quote name=”smartidiot89″]Den där filuren som pryder Testlabb ser lite ful i fan ut måste ja säga. ;-)[/quote]
Ojoj då ska vi bara se när din nuna dyker upp.. 🙂

I övrigt så är det kul att se all feedback, vi har lång väg att gå innan allt är som vi vill ha det så se till att göra er röst hörd så att ni kan vara med och påverka sajten. 😉

Svensken
Medlem
Svensken

Designen är bra men lite för ljus som vissa sagt.

Fredrik
Medlem
Fredrik

Wow, det börjar ju likna någonting nu, kul!

Tempel
Medlem
Tempel

Nått till förslagslistan. Printversion av testerna.

Tobberian
Medlem
Tobberian

Ser ”Dagens huvudnyhet” aha. Sen läser man ”LATEST NEWS” ”MORE NEWS” (Engelska va i?)

Hoppas att det bara inte är klart ännu.

bran
Medlem
bran

Bort med svengelskan!

”Gillar du den nya designen?

YES
NO

VOTE RESULTAT”

För att nämna ett exempel.

Annars är den snygg!

Anton Karmehed
Admin

Svengelskan är på väg bort, vi har som bekant både en svensk och engelsk sajt och det finns lite buggar fortfarande där vissa översättningar inte sker som de ska.

Merlinen
Medlem
Merlinen

Kul att ni kör med Jomla 🙂
Ni kanske skulle byta ut standard iconen som sins brevid adressraden.

Daniel Lundqvist
Medlem
Daniel Lundqvist

Grabbar grabbar.. IE och FF??? Kom in i matchen och ladda ner Chrome. Jag har inga som helst problem med sidan.

Daniel Lundqvist
Medlem
Daniel Lundqvist

Ni kan gott ta och göra brödtexten mörkare i nyheterna. Den är rätt jobbig att läsa som det är nu.

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Lite mer svärta på texten är önskvärd. Finns faktiskt folk som ser dåligt. Varför är vissa bilder så taggiga?

Anton Karmehed
Admin

[quote name=”Viking1962″]Lite mer svärta på texten är önskvärd. Finns faktiskt folk som ser dåligt. Varför är vissa bilder så taggiga?[/quote]
Det är lik från vår förra design, bildhanteringen är inte helt bakåtkompatibel men detta kommer att försvinna i takt med att vi publicerar nya nyheter. Vilket bör gå ganska snabbt.

dj christian
Gäst
dj christian

Mer plats för mer ads. Ja tråkigt men så länge ni får in mera pengar så hag jag inget emot det. 🙂

Nu lite kritik:

Som någon annan nämnde så tycker jag den vita bakgrunden är för ljus. Ni skulle ta efter Sweclockers på den biten tycker jag. Sedan är alla nyhets, testspalter lite okonstruerade. Ja sidan är lite rörig om jag får säga mitt.