Det är med stor sorg och ledsnad jag måste meddela att vår redaktionsmedlem Wiktor Nytomt som även kallades för Coore har lämnat oss. Efter en lång tids sjukdom avled han blott 24 år gammal. Vi vill tacka Wiktor för all tid och engagemang han lagt ner under de tio åren han var delaktig hos oss. Wiktor var en fantastisk kille omtyckt av alla och eldsjäl och utan honom hade inte NordicHardware varit vad det är idag. Wiktor har varit med sedan fröet såddes som senare blev NordicHardware ganska exakt tio år sedan.

 

Han har bland annat varit den som ansvarat för vårt forum men han har också varit en viktig person när det gäller NordicHardwares utveckling och ett personligt bollplank. Wiktor kämpade in i det sista och det är med djup sorg vi tackar Wiktor för alla roliga stunder tillsammans och vi sänder våra tankar till Wiktors familj i denna svåra stund.

 

/Redaktionerna på NordicHardware

31
Leave a Reply

Please Login to comment
31 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
31 Comment authors
SteelFarbrorfackamatoMULLVADENAbbe K Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
ctrl
Gäst
ctrl

Om det inte vore för Coore skulle jag inte finnas på NH. Minns de få tillfällen man träffade han och han hade min fulla respekt. Att en sådan kille som han går ur tiden på detta sättet är en tragedi.
Mina tankar är hos hans familj och vänner. Wiktor var en kämpe utan dess like.

Wiktor, se till att ge skitstöveln där uppe en fot i röven för att ha återkallat dig om du ser detta.
🙁

Medlem
Calle2003

Det är väl samma hårklyveri som denna fläkt:
[url]http://www.scythe-eu.com/en/p roducts/fans/slip-stream-140.html [/url]
(ta bort mellanslagen i adressen, det blir fel när man postar). Dvs fläkten är 140 mm men fästet är lika stort som en 120 mm fläkt.

På Thermalright är fläkten 160 mm men fästet är lika stort som 140 mm fläktarna brukar ha, man ser ju att den inte har en lika fet "ram" som en vanlig 140 mm fläkt.

Kamikazepilot
Medlem
Kamikazepilot

vi är inte ens nära.artikel ifråga talar om intel som skulle ha en 10ghz prolle på marknaden [b]inte[/b] om entusiaster som överklockar en gyllene exemplar som har testats till döden för att hitta [b]en[/b] cpu på vad tusen (?) för att kunna nå dessa hastigheter. sen har jag svårt att se vanliga användare stå där med flytande kväve bredvid burken och mata sin sjukt dyra prolle med nästan 2V… för 10ghz får vi vänta ett par år. minst ! och dessa "världsrekord" tycker jag är löjliga så länge folk som sätter dom får prollar som är utvalda av tillverkare och… Läs hela »

Andreas G
Medlem

Jag är medveten om mina ordval. De görs delvis för att provocera, delvis för att jag tycker om att svänga med språket. Det mesta som skrivs är så förbannat tillrättalagt och tråkigt idag. Och jo, jag är bitter, men jag är alltid bitter och det med vilje när jag kommenterar saker. Bitterheten låter en kritisera hårt när det faktiskt bör kritiseras, MEN jag är också noga med att också hylla det som hyllas bör. Men jag börjar om och sammanfattar det hela:. Som det står i texten är Iphone ett exempel (av väldigt många), men tyvärr det bästa på det… Läs hela »

The Mutt
Gäst
The Mutt

Som det var förra året i Pris/prestanda menar du? 😉 Själv tycker jag det är roligare att det är just gammal HW då man kan komma över den billigt och det gör inte så mycket om den brinner upp, som igår…. 🙂 En All Out kategori faller ju direkt eftersom vi inte har så många sponsrade överklockare eller "vanliga användare" som kan spendera 30k+ för att vinna grejer för 28k. Hur kul är det att sitta med ett system för 10-15k som man inte vill riskera för man har ändå ingen chans när de som är sponsrade ändå slår en… Läs hela »

Andreas G
Medlem

Kommer sakna dig så himla mycket. Och ja, jag insåg hur jävla kallt det var den kvällen.

Du var en underbar människa och person. Jag delade inte alltid dina åsikter, men jag respekterade dem och man kunde alltid räkna med att du gjorde desamma, även om du aldrig gav med dig.

Vila i frid.

skiroy
Medlem
skiroy

Din sköne jäkel, kommer att sakna dig något så jäkligt mycket!

Se nu till att reta alla där uppe med din ”vänstermusik” på så hög volym du bara kan. Finns så mycket mer att säga men orkar inte riktigt…

Andreas G
Medlem

Ändrat. Skyller på trötthet, med en master of science i kemi borde jag veta bättre.

Anton Karmehed
Admin

Jag känner bara sorg och ilska över att någon så ung och begåvad människa inte ska få chansen att leva sitt liv fullt ut..
Wiktor var en sann entusiast och viljestark människa som enbart gett mig goda minnen.

Du är och kommer att vara saknad och som hos oss alla går även mina tankar till Wiktors familj och nära vänner. Ord räcker inte till.

Anton Karmehed
Admin

Ja det är det enda jag kan tänka mig, Noctua har ju samma grej. men de kallar i alla fall sina fläktar för 140mm, då själva fläktbladen har detta måttet. Vet inte riktigt vad Thermalright tänkt sig 🙂

Andreas G
Medlem

Du har en bra poäng där, fast med moderna spelmotorer tror jag inte det är ett så stort problem. Alla APIs är standardiserade och även om man får ta hänsyn till lite mera bredd tror jag inte det är ett stort problem med en bra motor, men det är nog absolut en faktor i utvecklingen.

Kamikazepilot
Medlem
Kamikazepilot

Kände inte Wiktor men man blir alltid illa berörd av att höra att en så pass ung människa rycktes bort. Mina tankar går till hans familj och vänner. Man får väl hoppas att han hittat frid nu.
Vila i fred Wiktor.

Medlem
Calle2003

R.I.P. 🙁

Medlem
Calle2003

Men Thermalright har väl fått mycket kritik för sina fästen (i moderkortet) eller är de bättre nu?

bha*
Medlem
bha*

RIP

Va dog han av?

Martin L
Medlem

Vet inte riktigt vad jag ska skriva.. Det var mer än 5 år sedan jag träffade honom senast, vi samåkte ner till Dreamhack. Nyantagna till varsitt civilingenjörsprogram, pratade om framtiden och om vart man skulle jobba. Han hade stora planer. Fruktansvärt ledsamt att det blev såhär. Jag kommer att sakna dig, även om vi inte setts och pratat på länge.

Anton Karmehed
Admin

I vår recension av Venomous X ([url]https://www.nordichardware.se/cooling/22448-fyra-kraftfulla-processorkylare-i-jse.html?start=1#content[/url]) visade man att man helt klart är på rätt väg med monteringen.

Personligen installerade jag nyligen en AXP-140 kylare förra veckan och så många svordomar var det länge sedan jag kläckte ur mig i samband med ett kylarbyte.. det var rent hemskt måste jag erkänna. Men som sagt, de nya kylarna verkar vara bättre förberedda. Även om man faktiskt inte släppt bilder på monteringen för Silver Arrow ännu, men skulle bli mäkta förvånad om man tar ett steg tillbaka.

Lord_Kvadd
Medlem

Ogreppbart.

Coore var en person som man, utan att ens behöva känna närmare, kände stor respekt för. Vi hade några meningsskiljaktigheter, men inget som inte blev löst.
Alla skratt under senaste gocart-träffen med Crew, efter avåkningar, påkörningar och kastade vattenflaskor, kommer jag alltid minnas med ett visst leende, som säkerligen många andra. Utan dig hade det inte varit detsamma, det vet alla närvarande.

Vila i frid

fackamato
Gäst
fackamato

Är det något specifikt du haft problem med? Ubuntu 10.10 har jag installerat på 2 olika laptops och inte behövt använda terminalen för något, allt fungerar out of the box…

(visserligen har jag lagt till några PPA:er för att få nyaste NVIDIA samt Virtualbox, men det är allt. Det gjordes dessutom via GUI)

Henrik Andersson
Medlem

Vad ska man säga, kände inte Wiktor så väl, så allt jag kan säga är R.I.P. och som Kamikazepilot skrev, så blir även jag väldigt illa berörd av att såhär unga människor inte får leva ut sitt liv.

gilgamesh
Medlem
gilgamesh

Kände inte heller Wiktor så väl, men så fort jag läste detta så rös jag i hela kroppen och fortfarande har jag en klump i magen.. oerhört tragiskt och jag lider med hans familj och nära vänner, hoppas du har det bra där uppe tillsammans med de andra änglarna.

Vila i Frid Coore

Kamikazepilot
Medlem
Kamikazepilot

Håller med dig till 100% att det här är Googles trevare men jag tror att Adobe kommer vara dumma nog och bråka istället…

Andreas G
Medlem

Självklart!

Vart ska jag skicka filen?

Fredrik
Medlem
Fredrik

Det gör mig ont när unga människor mister livet på ett orättvist sätt likt detta.

Mina tankar och medlidande finns hos familjen samt andra nära och kära.

MoNsTeR
Gäst
MoNsTeR

Alltid tråkigt med så unga personer. Förhoppningsvis har han det bättre där han är nu.

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Rest in Peace, Wiktor. Mitt sista minne av dig är din horribelt misslyckade omkörning på gokartbanan i höstas, men fyfan vad kul det var. Jag har heller aldrig skrattat så mycket bakom ratten på något som när du tryckte mig ut i gräset, jag hade käften full med gräs efter det. Tack för de alldeles för få fina stunderna vi hade.

nussse
Gäst
nussse

Jag undrar om det inte var ett aprilskämt från Sweclockers ang. HiFi-satakabel 🙂 Skulle dock ej bli förvånad om det fanns på riktigt också.

this
Medlem
this

Väldigt tragiskt när unga personer går bort. Även fast man inte känner personen så blir man enormt berörd när det gäller en yngre person. RIP.

baronatom
Gäst
baronatom

Precis som this säger;

Jag kände honom inte, men hans forumtrådar var bland de bästa. Vila i frid.

mattan
Medlem
mattan

Men fy! Hur gick han bort så fort? 🙁
Man har ju diskuterat en del, speciellt sjukdom med honom…

Ha det så bra du kan däruppe! Gör om det via internet!!! R.I.P!

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

R.I.P Wiktor. Hoppas att du har funnit en bättre plats än det jordeliv som du hade den sista tiden. Vi i redaktionen vet hur mycket du har kämpat och vad du gått igenom.

Mina tankar går också till Wiktors familj och jag hoppas att de läser detta.

Ibland är livet orättvist.

Murak
Medlem
Murak

Jag beklagar verkligen, mina tankar går till hans vänner och familj. Det var alldeles för tidigt.

Anton Karmehed
Admin

som sagt, jag är ju tveksam till att Adobe vill/tillåter att man helt går förbi Adobe Reader i användningen av PDF:er. Men vi kan ju alltid hoppas att man har fel.. 🙂

Andreas G
Medlem

Jag behöver en e-postadress bara 🙂

Imlal
Gäst
Imlal

Så jäkla tråkigt. Nu känner jag väl inte Wiktor så väl men det var alltid roligt att träffa honom på DreamHack. En person som jag alltid kommer att komma ihåg med ett leende på läpparna.

Precis som Lord Kvadd skrev lite högre upp så var Wiktor en person man kände respekt för, nog en av de smartaste människor jag någonsin har träffat.

Vila i frid.

Medlem
Kaleid

Mycket tråkigt att höra när sådant här sker 🙁

Cirap
Medlem
Cirap

men nej, vad tråkigt.

Jag kände honom inte personligen, men mina tankar går till hans familj och vänner. Vila i frid

Fantoon
Medlem
Fantoon

En tråkig historia, må han finna frid.

Snorch
Medlem
Snorch

Verkligen tråkigt, bara 24år och det ska behöva sluta såhär. Vila i frid.

Twitchy
Medlem
Twitchy

Mina tankar går till hans familj och vänner.

Medlem
Calle2003

re:
Tack! Synd ändå, blir snyggare med kabeldragning också för min del om de var där uppe… 🙁

Abbe K
Medlem
Abbe K

R.I.P 🙁

Anton Karmehed
Admin

Det där med strömkontakternas placering är väldigt individuellt från användare till användare och från system till system. Inte riktigt bestämt mig för vilket jag föredrar, gillar inte när de sticker ut mot chassisidan, men är ju samtidigt smidigare att hantera, speciellt i grunda chassin.

I övrigt ska det bli intressant att se hur GeForce GTX 460 presterar och vad de slutgiltiga priserna landar på.

Andreas G
Medlem

Filen är skickad 🙂

MULLVADEN
Medlem
MULLVADEN

R.I.P. =(

Medlem
Calle2003

Jag har ju en fläkt på INRE sidan av chassit till hårddiskarna (Antec Sonata II) . Väldigt tajt redan nu med mitt 8800 GTS 512 plus att det blockerar luftflödet med massa kablar där fläkten är.

fackamato
Medlem

🙁

Vila i frid kärnan.

Farbror
Medlem
Farbror

Ja har inte varit aktiv på NH på flera år men minns ändå Coore med glädje och skratt, långa nätter i forum och irc. Hoppas han har det bättre nu.

/Farbror

Stefan Samuelsson
Medlem
Stefan Samuelsson

Vila i frid Wiktor. Minns många roliga stunder och du förtjänade verkligen inte detta ödet.

rmd
Medlem

sony och dom andra clownerna vann format-kriget… här är resultatet.

ThaBrazzer
Gäst
ThaBrazzer

Tack så otroligt mycket!! Jag saknade den verkligen! Tack 😀

Andreas G
Medlem

Tror faktiskt den kommer tidigare än så, men PS3an kommer finnas kvar ganska länge parallellt. Jag hoppas som vanligt på bakåtkompatibilitet.