OnePlus lanserar ett nytt flaggskepp på Android-smartphonemarknaden och satsar på prestanda i ett slimmat paket i form av OnePlus 6.

OnePlus har gjort sig ett namn och byggt sitt varumärke på att tillverka högpresterande Android-telefoner med aggressiva prislappar. Medan både marknaden och företaget kommit långt de senaste åren är andemeningen densamma när OnePlus under onsdagen lanserade OnePlus 6.

Gorilla Glass 5 över hela telefonen och ”gaming mode”

Företagets nya flaggskepp bygger på Android-marknadens senaste systemprocessor Qualcomm Snapdragon 845 och matchar detta med upp till 8 gigabyte ramminne och 256 gigabyte lagringsminne. En kombination som OnePlus menar ska göra nya telefonen till en av de rappaste på marknaden. Något som även deras hemsnickrade version av Android 8.1, OxygenOS, ska framhäva med optimeringar för prestanda. OxygenOS ska inte tynga ner basupplevelsen i Android 8.1 men levererar även egna tekniker som Gaming Mode där telefonen exempelvis dedikerar mer resurser till aktiva spel än bakomliggande applikationer. Detta var något som svenske medgrundaren Carl Pei menade gav bättre prestanda och snabbare laddningstider i exempelvis krävande mobilspel som Playerunknown’s Battlegrounds.

OnePlus satsar även på en slimmad design där man väljer att använda sig av Gorilla Glass 5 både på fram- och baksidan. Telefonen är vattentålig och har samtidigt en heltäckande amoled-skärm på 6,28 tum med en upplösningen på 2 280 x 1 080 pixlar. Bildförhållandet är på 19:9 och som väntat har OnePlus, likt de flesta konkurrenter, valt att implementera en ”flärp” i ovankant av telefonen som bryter upp skärmens ovankant.

Optisk bildstabilisering och enklare super slow motion

På baksidan av telefonen hittar man en fingeravtrycksläsare samt två kamerasensorer. Den primära på 16 megapixlar samt en sekundär på 20 megapixlar. Både sensorerna har ett bländarvärde på f/1.7 och huvudsensorn kommer även med optisk bildstabilisering, första gången i en OnePlus-telefon. Kamerauppsättningen gör det möjligt att filma 4K-video i 60 fps samt super slow motion i 480 fps vid 720p-upplösning. Till skillnad mot konkurrenterna menar OnePlus att man kan filma i upp till 1 minut och i efterhand välja vilka delar man vill ha i slow motion. Frontkameran är likt de på baksidan baserad på en Sony-sensor som med 16 megapixlar har ett bländarvärde på f/2.0.

OnePlus 6 kommer med ett batteri på 3 300 milliamperetimmar och tillverkaren lovar en dags användning med bara 30 minuters laddning genom sin Dash charge-snabbladdningsteknik.

Andra noterbara specifikationer är stöd för Bluetooth 5.0 med aptX och aptX HD, 2×2 MIMO 802.11ac, ansiktsupplåsning, USB Type-C (USB 2.0) anslutning, 3,5mm ljudutgång samt dubbla nano-SIM-platser.

OnePlus satsar på tre olika färgschema med spegelsvart, midnattssvart och silkesvit. Säljstarten är satt till den 22 maj för de svarta modellerna medan den begränsade vita modellen kommer den 5 juni. Prislappen börjar på 5 395 kronor (6GB minne och 64GB lagring) och kommer att säljas i Sverige av svenska återförsäljaren Webhallen samt genom operatörerna Telia samt Halebop.

OnePlus 6

Missa inte en närmare genomgång av OnePlus 6 på vår systersajt Surfa.se

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments