OnePlus är en av få smartphonetillverkare som hållit kvar vid hörlurskontakten i en värld där trådlösa eller USB C-baserade hörlurar blivit alltmer standard, men med OnePlus 6T kommer hörlurskontakten att saknas.

Smartphonetillverkaren OnePlus förbereder lanseringen av sin kommande modell vid namn 6T. Hittills har OnePlus varit en av få smartphonetillverkare som inte valt att göra sig av med den traditionella 3,5 millimeters (mm) hörlurskontakten. Något som nu ändras med den kommande smartphonemodellen.

I en intervju med TechRadar menar dock Carl Pei, en av OnePlus grundare, att beslutet inte togs för att man vill haka på trenden med USB C-baserade eller trådlösa ljudlösningar. Beslutet att göra sig av med hörlurskontakten har friat upp utrymme inuti telefonen. Något som enligt Pei låter OnePlus få plats med annan, ny teknik, inuti telefonerna. Han nämner även hur en av de mest efterfrågade sakerna från OnePlus-användare varit att telefonerna ska utrustas med större batterier.

“By removing the jack we’ve freed up more space, allowing us to put more new technology into the product. One of the big things is something our users have asked us for, improved battery life.”

Detta är inte en bekräftelse att OnePlus 6T får ett större batteri än tidigare modeller. Däremot har nu OnePlus mer plats att fylla ut inuti sina telefoner. Exakt var Pei menar med “ny teknik” inuti sina smartphones är oklart. Däremot kommer OnePlus 6T med en inbyggd, frontmonterad, fingeravtrycksläsare som placerats under själva skärmen.

Pei nämner till TechRadar man är beredd på möjliga klagomål efter beslutet, men också att man tidigare i år räknat ut att omkring 59 procent av alla OnePlus-användare redan nyttjar trådlösa hörlurar. Detta har lett till att företaget känner att tiden är inne för 3,5 mm-kontakten att tackas av och pensioneras i och med lanseringen av OnePlus 6T.

OnePlus har även lanserat en egen uppsättning trådlösa hörlurar vid namn “Bullet” och en version två är på väg. Huruvida antalet OnePlus-användare som väljer trådlösa ljudlösningar framför traditionella hörlurar har ökat efter lanseringen av Bullet nämns dock inte. Pei bekräftar däremot att Bullet V2 kommer att vara trådbundna hörlurar, men med en USB C-anslutning och inte den traditionella 3,5 mm-anslutningen.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
5 Årtal sedan

Ho hum nånting nånting hörlursuttag för evigt! lol 🙂