Jag vet inte hur mycket ni använder er av tjänster som SVTPlay, TV3Play, etc., men jag använder dem en hel del. Jag tycker det är ett jättebra koncept och väl utfört nästan ovärderligt när man vill titta på gamla avsnitt eller komma ikapp med någon TV-serie. Vad jag inte förstår är hur SVTPlay kan vara den enda tjänst som faktiskt fungerar?!

Jag har precis kollat, eller försökt kolla, på när Örebro tog emot Västerås hemma i Hockeyallsvenskan. Det är Viasat som har rättigheterna och därför får man nöja sig med att köpa matchen via deras tjänst Viaplay. Jag hade gjort det här förut och var beredd på att kvaliteten skulle vara låg och att det skulle hacka en del då och då.

Men helvete vilken hemsk upplevelse det blev. Jag missade ett par minuter av matchen fram till och med tredje perioden, vilket var lite tråkigt men jag överlever. Däremot cirka 10 minuter in i tredje perioden blir det helt omöjligt. Strömmen stannar upp hela tiden för att buffra och jag tror inte jag ser en hel minut sammanslaget av de sista tio, vilket också Viaplay har vått veta nu.

Jag provade vid ett tillfälle att pausa strömmen och gå till svtplay.se för att se om det var hos mig det var fel, men det fungerade fint där. Jag provar att ladda om sidan, jag provar att pausa spelaren. Inget hjälper. Jag får helt enkelt sitta där och se frysbilder av en ström jag betalat 79 kronor för. Jag känner mig rätt rånad ganska snabbt.

Viaplay använder dessutom Silverlight, vilket är en klart begränsande upplevelse, speciellt om man inte vill köra Windows. TV4Play är dock ett bevis på att Silverlight inte behöver vara sämre. Varannan gång man försöker kolla på ett klipp från TV4Play får man upp ett felmeddelande om att flash-pluginen har krashat och man får ladda om sidan. Efter några försök fungerar det bara. Magiskt dåligt.

TV3Play och Kanal5Play laddar inte videoklippen hälften av gångerna, men det räcker med att man hamrar på F5 ett tag så fungerar det helt plötsligt. Magiskt dåligt. Jag har flera plugins till XBMC för att kolla på de olika Play-kanalerna, men den enda som fungerar tillfredställande är just SVTPlay. Det verkar inte som att någon annan TV-kanal verkar ta det här seriöst och det väldigt frustrerande när man vet hur bra det kan vara!

Uppdatering:

Viaplay har redan återbetalat mina 79kr. Det var snabbt och väldigt sjysst av dem.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments