Nu är det för första gången vi med säkerhet kan säga att lanseringen av AMD:s nya arkitektur Bulldozer är nära. Nu har de första presentationsbilderna ämnade för press och media läckt ut, och det ser ut som att tidigare uppgifter om prestanda överensstämmer på det stora med verkligheten.

Väntan är snart över, och AMD:s första arkitektur byggd från grunden på 12 år är på väg att lanseras. Prestandan har tidigare ryktats ligga under Core i7-2600K, något som vi har haft svårt att se möjligt då det trots allt handlat om en processor AMD marknadsfört ska komma med åtta kärnor. De första prestandauppgifterna Donanimhaber fått tag på, kommer direkt från det presskit som media med största sannolikhet kommer att få inför recensionstesterna.

AMD väljer att jämföra sin toppmodell, FX-8150 som kommer med totalt åtta kärnor åp 3,6/4,2 GHz, 16 MB cache-minne och ett TDP-värde på 125W mot både Core i7-980X, Core i5-2500K och Phenom II X6 beroende på test.

Bulldozer_1

Man jämför FX-8150 direkt mot Core i7-980X i spel i upplösningen 1 920 x 1 200. Vi ser att enligt AMD:s interna tester håller den nya processorn jämna steg mot den mycket dyrare processorn, men i vissa fall ligger man lite under, eller över i prestanda. Det är inga stora skillnader att tala om.

Bulldozer_2Man jämför därför priset för ett helt system, med AMD:s alternativ mot Intels. Priset är onekligen mycket bättre, men samtidigt känns den onödig när man talar om spel. Intels Core i7-980X och 990X kommer snart att ersättas mot den mycket kraftfullare Sandy Bridge-E, och det finns två processorer från Intel med en mycket lägre prislapp som dessutom borde prestera bättre i spel – Core i5-2500K och Core i7-2600K.

Bulldozer_3Den nya plattformen där FX-serien processor är inkluderad heter Scorpius, med ett fokus på gamers och underhållning i HD-kvalité. Vi ser den nygamla 9-serien styrkretsar och HD 6000-serien som även ingår i plattformen.

Bulldozer_4Här kommer de första uppgifterna som talar för den nya processorarkitekturens prestanda. I våra egna tester får deras i dagsläget bästa processor med sex kärnor, Phenom II X6 1100T 3,3 GHz en slutpoäng på 5,77. FX-8150 3,6 GHz lägger sig på 5,95 trots ett övertag på två kärnog, och 300 MHz i klockfrekvens. Det bekräftar även den höga överklockning som ska kunna uppnås. I AMD:s exempel går processorn i 4,8 GHz och får en poäng på 7,8.

Bulldozer_5AMD OverDrive kommer att uppdateras för att stödja den nya processorarkitekturen på åtta kärnor. Det har varit prat om fler inställningar, och bättre stöd för grafikkort i OverDrive men det är ingenting vi kan bekräfta i dagsläget.

Bulldozer_6Trots prestandan i Cinebench r11.5 som kanske kommer som en besvikelse för många, så fortsätter man peka mot spel och säger att FX-8150 ger bättre minimum-FPS mot deras Phenom II X6 1100T.

Bulldozer_7AMD Bulldozer som är en ny arkitektur kommer med nya instruktioner som FMA4 och XOP, något som Intel saknar. Det här tar man vara på och visar att med hjälp av dessa kan deras processorer utföra komplexa matematiska beräkningar upp till 56x snabbare än Intel Core i7-2600K. Problemet med detta är att applikationerna måste stödja de nya instruktionskoderna, och sen är inte all kod lämpad för att använda det övertag AMD har mot Intel.

Bulldozer_8Intel introducerade AES, en instruktionskod för kryptering i deras första 32nm-processorer. AMD följer nu samma bana, där deras FX-8150 ska vara 3,7x snabbare med TrueCrypt, jämfört mot Phenom II X6 1100T.

Bulldozer_9Det har vart många diskussioner om AMD Turbo Core 2.0, och till skillnad mot deras första försök i Phenom II X6 1090/1100T “Thuban” så verkar det fungera. Om vi ska tro på AMD kommer deras Turbo Core att fungera med i princip alla typer av program, oavsett hur många processorkärnor som används.

Bulldozer_10Nu kommer den första prestandajämförelsen mot de processormodeller som är intressanta på marknaden. Man har Intel Core i5-2500K som grund på 100%, där FX-8150 utpresterar den alla gånger, förutom i ABBYY OCR10. Intel Core i7-2600K och FX-8150 är en jämn match, men det ser ut som att i de flesta fallen kommer Core i7-2600K att lägga sig på toppen.

Bulldozer_11Man går åter till spel, nu med Eyefinity och tre skärmar. Med tanke på att spel inte är kända för att vara begränsade av processorn i höga upplösningar, ställer vi oss mycket frågande till AMD:s resultat där man utklassar Core i5-2500K.

Bulldozer_12Processorerna som lanseras vid lansering blir FX-8150, FX 8120 med åtta kärnor på 125W TDP, och FX-6100 med sex kärnor på 95W TDP. Prissättningen vi rapporterade om häromdagen tycks stämma och det ser alltså inte ut som att toppmodellen kommer kosta mycket mer än 2 000 kr. CPU Turbo Core, är den frekvens samtliga modeller kan uppnå när alla kärnor används, medan CPU Max Turbo visar klockfrekvensen för processorn när hälften av alla kärnor används.

Bulldozer_13Bulldozer_14Här visar AMD upp fördelarna med deras processor, och plattform mot Intel Core i5/i7. Det finns inte mycket att argumentera om, att AMD har rätt på samtliga punkter men vad som ser bra ut på pappret behöver inte alltid representera hur det verkligen är.

Bulldozer_15Det kommer bara tre modeller vid lansering, men man har många fler på gång. FX-8120 ska komma med exakt samma specifikationer som tidigare, men med endast 95W TDP. FX-8100 blir en ingångsmodell för den som vill ha åtta kärnor.

Även tre fyrkärniga modeller är planerade. FX-4100 blir den billigaste modellen med klockfrekvenserna 3,6/3,8 GHz med ett TDP-värde på 95W. FX-B4150 får klockfrekvenserna 3,8/4,0 GHz på 95W TDP, och vad bokstaven B står för är ett mysterium. FX-4170 ser ut att bli den fyrkärniga modell som är mest intressant med en klockfrekvens på hela 4,2/4,3 GHz med en TDP på 125W TDP.

Klockfrekvensen på nordbryggan, är även avslöjad och lägger sig på 2,0 till 2,2 GHz beroende på modell.

Bulldozer_16AMD FX, blir världens första konsumentprocessor med åtta kärnor, och sak erbjuda hög prestanda i spel med “super upplösning”. Ny arkitektur, upplåsta processorer och ska erbjuda ett balanserat PC-system.

Bulldozer_17

Bulldozer_18Slutpriset för ett datorsystem har sjunkit markant sedan 2006, och att köpa ett system för bara några tusenlappar är allt mer vanligt idag än då. Vi ser samma presentationsbild som vid lanseringen av Llano, där man pratar om de gamers ute i världen. AMD satsar helt klart på att erbjuda bäst prestanda, till lägst pris och inriktar sig in på högprestanda-fronten där Intel kommer fortsätta regera.

Bulldozer_19Bulldozer_20Här summeras AMD:s utbud. FX-serien är till för de som överklockar, spelar spel i höga upplösningar och/eller använder Eyefinity. Deras APU:er ska vara tillräckligt för de som inte har dessa krav, och vi skulle våga säga att de i väldigt många, men inte alla fall, har rätt.

Bulldozer_21Världens snabbaste grafikkort kan är HD 6990 om man frågar AMD, men vi vet att HD 6990 och GTX 590 håller jämna steg. Ingen av dem är snabbare än den andra, allt handlar på vilket spel man kör. Man passar även på att skryta om deras nya världsrekord, som ska registreras hos Guiness World Records.

Bulldozer_22AMD avslutar, med en sista bild som återigen visar stora vinster med deras nya processor i spel, fast den här gången mot Phenom II X6 och inte Core i5.

     Redaktionens syn på FX-serien

AMD visar tydligt att deras FX-serie inte kommer att kunna konkurrera mot de kommande Sandy Bridge-E processorerna och socket LGA2011 utan att man håller sig i mellanklass- och prestandasegmenet. Man satsar precis som de behövt göra de senaste åren på att erbjuda prestanda som räcker för de allra flesta, till ett bra pris. En strategi som inte är helt fel egentligen, då man sänkt ribban ytterliggare då FX-8150 inte bör kosta så mycket mer än 2 000 kr när den väl är lanserad.

amd_bulldozer_2010-2

Med tanke på AMD:s CMP-baserade arkitektur, alltså att flera kärnor (i det här fallet två) delar på stora delar av de tillgängliga resurserna, är det svårt att se hur processorn kommer prestera i enkeltrådade program utifrån dessa presentationsbilder. Spel är knappast kända för att utnyttja många trådar men det börjar onkeligen bli bättre. AMD FX ser ut att bli bra spelprocessorer, men som vanligt när det gäller företagets egna presentationsbilder gäller det att ta dem med en nypa salt.

FMA4 och XOP ökar onekligen prestandan, något det pratats om tidigare. Problemet är bara att program måste stödja de nya instruktionerna, det är även en fråga vart FMA4 och XOP kan tillämpas. På HPC och servermarknaden där man utför många komplexa beräkningar och skriver sin egna mjukvara, ser vi hur det kan vara ett riktigt säljargument för AMD men för konsumentmarknaden är det tveksamt. Vi får helt enkelt vänta och se när mjukvara stödjer dessa instruktioner, hur stora eller små förbättringar vi får se i prestanda.

AMD FX-serien ser inte ut att bli den revolution många kanske hoppats på. Med tanke på att de marknadsfört den som världens första åttakärniga processor var förhoppningarna högre. Det kanske hade varit bättre att marknadsföra toppmodellerna i FX-serien som fyrkärniga modeller, då det inte varit fel ur ett tekniskt perspektiv. Men vad vi än väljer att kalla det, kommer FX-serien prestera likadant.

orochi2

Vi ser det däremot inte som ett misslyckande från AMD:s sida. Man har tagit fram en processor, som kan konkurrera i både prestanda och pris vilket är det viktigaste. Den klarar i många fall av att hålla jämna steg med Core i7-2600K enligt presentationsbilderna. Man kommer inte kunna konkurrera mot Intels sexkärniga processorer i Sandy Bridge-E-familjen, men de kommer däremot få en prislapp en bra bit över dubbelt så högt mot vad AMD ska sälja FX-8150 för, och moderkorten väntas inte heller bli billiga.

En sak är däremot ett faktum. Lanseringen ligger inte långt borta, och vi hoppas att kunna reda ut de sista frågetecknena i en fullskalig recension från NordicHardware.

Relaterade nyheter:

Subscribe
Notifiera vid
48 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Swedish Berserk
12 Årtal sedan

Jag hade personligen hoppats på mer klös. Att den skulle vara bättre än socket 1155. Men pris/prestandan ser fantastiskt bra ut! Och det är ändå helt okej att den kan hänga på Core i7 2600K förutsatt att dessa testerna stämmer.

“Det bekräftar även den höga överklockning som ska kunna uppnås. I AMD:s exempel går processorn i 4,8 GHz och får en poäng på 7,8.”

Detta lät intressant från Cinebench testet. Verkar svara bra på överklockning. Undra vilken kylning dom kan ha använt luft eller någon vattenkylning likt Corsairs H serie?

voleyro
12 Årtal sedan

Så de jämför sin toppmodell FX-8150 mot Intels Extreme 980 som släpptes för mer än 2 år sedan och jämför ännu en gång deras toppmodell FX-8150 som håller rätt bra till Intels i7 2600k som är mellan stadiet? Måste ge Amd kudos för detta. 🙂

Laglorden
12 Årtal sedan

Men kakburken då? Inga uppgifter på den? Hur många kakor rymmer den? Hur snabbt kan man äta kakor från den osv?

Nej, men “undeniable technology leadership” *host host* Amerikaner är roliga på att ljuga/skryta, de gör det så lätt så man tror de tror på det själv. De kommer nästan ett år efter med en produkt som inte riktigt slår konkurrentens produkt och som drar dubbelt så mycket ström osv

Men det ska bli intressant när den kommer, antar Intel sänker priserna så köper jag en 2500k eller 2600k eller tom 2700k 🙂

Sebbe
12 Årtal sedan

När man jämför priset så är 835$ (ca 5700 kr) mellan intelsystemet och AMD-systemet vad man kan lägga på annat.

Tex: Extra grafikkort + 4000 – 6000 kr eller

Dubbla FX-processorer +2500 kr för processor och +1500 dyrare för moderkortet mot vad ett motsvarande moderkort skulle kostat. = 4000 kr, fortfarande 1700 kr kvar till 16 GB mera ramminne.

Viking1962
12 Årtal sedan

Testerna är väl när processorerna är oklockade antar jag? och testerna är med en final släpp och ingen ES version hoppas jag. Jag kommer att köpa en Bulldozer 8150 för den kommer vara en rejäl boost jämfört mot min Phenom II 955BE

Viking1962
12 Årtal sedan

**Dubbelpost**

Swedish Berserk
12 Årtal sedan

Så om detta stämmer kommer AMD ligga kvar i mellanklass och låg segmentet ett tag till? Tråkigt för oss konsumenter och AMD. Känns som att Bulldozer kommer göra sig bäst i servrar med tanke på modul designen.

Viking1962
12 Årtal sedan

Jacob, bild nr 13 och 19 är en annan bild när man förstorar den(klickar på den), kan du fixa det? Övrigt tycker jag att Cinebench testet verkar mysko. Varför visar AMD inte resultatet direkt i programmet? utan skriver bara ner siffrorna i en ruta? luktar lite fejk om jag ska vara ärlig Snälla NordicHardware. fixa en “radera post” om man skulle göra fel som jag gjorde, det finns ju det i själva forumet [b]@swedish Berserk[/b]Om den ligger jämsides med i7 980X och nästan lika snabb som en 2600k så tycker jag den kan klassas som highend processor. Du får tänka… Läs hela »

flopper
12 Årtal sedan

snabb, billig, upplåst, överklockningsvänlig,strömbesparande funktioner, är för mig med 8 kärnor en vinnare.
bra för de som spelar (lika prestanda) och fördelar för de som kör mer normala databeräkningar.
I praktiken för en vanlig användare, bra 😉

gällande eyefinity skulle det vara intressant att veta hur de mätt..

Swedish Berserk
12 Årtal sedan

[quote name=”Viking1962″][b]@swedish Berserk[/b]Om den ligger jämsides med i7 980X och nästan lika snabb som en 2600k så tycker jag den kan klassas som highend processor. Du får tänka på att det bara är den första generationen av Bulldozer, så jag tycker inte att det är så illa pinkat för att vara en ny arkitektur till ett billigt pris. Förutsatt är ju att testerna stämmer givetvis[/quote] Jo det är klart. Men sen är Sandy Bridge E runt hörnet och den lär ju höja ribban ytterliggare. Jo visst kan det bli bättre i framtiden när nästa generation Bulldozer kommer den kallades Piledriver… Läs hela »

-Boris-
12 Årtal sedan

Uppenbart GPU-begränsade resultat i speltesterna ger ju inte mycket trovärdighet. Sedan var väl övriga resultat högst mediokra egentligen.

Viking1962
12 Årtal sedan

[quote name=”Swedish Berserk”][quote name=”Viking1962″][b]@swedish Berserk[/b]Om den ligger jämsides med i7 980X och nästan lika snabb som en 2600k så tycker jag den kan klassas som highend processor. Du får tänka på att det bara är den första generationen av Bulldozer, så jag tycker inte att det är så illa pinkat för att vara en ny arkitektur till ett billigt pris. Förutsatt är ju att testerna stämmer givetvis[/quote] Jo det är klart. Men sen är Sandy Bridge E runt hörnet och den lär ju höja ribban ytterliggare. Jo visst kan det bli bättre i framtiden när nästa generation Bulldozer kommer den… Läs hela »

Swedish Berserk
12 Årtal sedan

[quote name=”Viking1962″][quote name=”Swedish Berserk”][quote name=”Viking1962″][b]@swedish Berserk[/b]Om den ligger jämsides med i7 980X och nästan lika snabb som en 2600k så tycker jag den kan klassas som highend processor. Du får tänka på att det bara är den första generationen av Bulldozer, så jag tycker inte att det är så illa pinkat för att vara en ny arkitektur till ett billigt pris. Förutsatt är ju att testerna stämmer givetvis[/quote] Jo det är klart. Men sen är Sandy Bridge E runt hörnet och den lär ju höja ribban ytterliggare. Jo visst kan det bli bättre i framtiden när nästa generation Bulldozer kommer… Läs hela »

hirsch
12 Årtal sedan

comment image (kolla bilden)

Ifall denna presentation faktiskt är sann gör dom ju ingenting annat än att lura sina kunder.

Så pinsamt ifall denna presentation faktiskt kommer ifrån AMD…. 🙂

hirsch
12 Årtal sedan

[quote name=”smartidiot89″][quote name=”hirsch” (kolla bilden) Ifall denna presentation faktiskt är sann gör dom ju ingenting annat än att lura sina kunder. Så pinsamt ifall denna presentation faktiskt kommer ifrån AMD…. :)[/quote]Var ligger problemet? Båda processorer använder samma grafikkort eller har ja missat nåt? En GPU flaskhals borde ju visa tydligare hur bra eller dålig processorn är. De här bilderna är inte heller ämnade för konsumenter, utan är presentationsmaterial för media. Bilden ger extra klarhet i de andra resultaten så jag tackar hur som helst för att du hittade den :P[/quote] Ehm? Det är som att köra ett HD5750 tillsammans med… Läs hela »

hirsch
12 Årtal sedan

[quote name=”smartidiot89″][quote name=”hirsch”]Ehm? Det är som att köra ett HD5750 tillsammans med en i7 980x i Vantage och tro att det är processorn som begränsar poängen… Hade dom kört igenom speltesterna med exakt samma setup fast med 2×6970 eller 2×6990 så hade resultatet varit VÄLDIGT annorlunda. Det spelar väl ingen roll vem bilderna är för, det är marknadsföring som är extremt missvisande.[/quote]Inte riktigt, vi vet alla att 3DMark många gånger lägger för stor vikt på processorn och inte grafikkortet, det här är riktiga speltester 🙂 Med två HD 6970 eller två HD 6990 hade resultatet kanske varit väldigt annorlunda men… Läs hela »

McKinley
12 Årtal sedan

Detta var ju inte alls oväntat att AMD inte skulle hålla måttet rent prestandamässigt. Skrerv redan det för halvår sen och fick höra diverse tillmälen men idag har vi sanningen på svart och vit När AMD väl kan få fram något i tid, då vet man att de har något välidgt bra på gång..
Nu på senare tid är det snarare regel än undantag för AMD att komma med förseningar och produkter som inte håller samma höga klass som Intels motsvårigheter.

dj christian
dj christian
12 Årtal sedan

[quote name=”voleyro”]Så de jämför sin toppmodell FX-8150 mot Intels Extreme 980 som släpptes för mer än 2 år sedan och jämför ännu en gång deras toppmodell FX-8150 som håller rätt bra till Intels i7 2600k som är mellan stadiet? Måste ge Amd kudos för detta. :)[/quote]

Hurru nu behöver du inte överdriva! 980X släpptes för snart exakt ett och ett halvt år sedan och kostade då 999 dollar per 1000 enheter om jag inte misstar mig.

Vi kan alltså få en processor som håller jämna steg men
kostar mångdubbelt mindre.

dj christian
dj christian
12 Årtal sedan

[quote name=”McKinley”]Detta var ju inte alls oväntat att AMD inte skulle hålla måttet rent prestandamässigt. Skrerv redan det för halvår sen och fick höra diverse tillmälen men idag har vi sanningen på svart och vit När AMD väl kan få fram något i tid, då vet man att de har något välidgt bra på gång..Nu på senare tid är det snarare regel än undantag för AMD att komma med förseningar och produkter som inte håller samma höga klass som Intels motsvårigheter.[/quote] Du behöver inte ta åt dig äran. Det var en ren chansning från din sida, ingen visste hur den… Läs hela »

Laglorden
12 Årtal sedan

Jag förstår inte folk som säger de kommer köpa AMD i vilket fall som helst oavsett hur “shitty” den är. Om man ska köpa en processor BARA för att främja konkurrensen ska man väl köpa en VIA-procesor isånafall, de har ju ännu mindre marknadsandelar. ännu mindre utvecklingskostnader, ännu mindre marknadsföringspengar och ännu sämre processorer. Så varför köpa AMD “bara för att” främja konkurrensen? (Obs, jag säger inte Bulldozer är “shitty”, jag säger bara att det finns folk som har argumentet köpa AMD no-matter-what och som ofta drar fram argumentet; “om inte AMD fanns skulle Intel inte ha så billiga processorer… Läs hela »

Swedish Berserk
12 Årtal sedan

[quote name=”Laglorden”]Jag förstår inte folk som säger de kommer köpa AMD i vilket fall som helst oavsett hur “shitty” den är. Om man ska köpa en processor BARA för att främja konkurrensen ska man väl köpa en VIA-procesor isånafall, de har ju ännu mindre marknadsandelar. ännu mindre utvecklingskostnader, ännu mindre marknadsföringspengar och ännu sämre processorer. Så varför köpa AMD “bara för att” främja konkurrensen? (Obs, jag säger inte Bulldozer är “shitty”, jag säger bara att det finns folk som har argumentet köpa AMD no-matter-what och som ofta drar fram argumentet; “om inte AMD fanns skulle Intel inte ha så billiga… Läs hela »

Viking1962
12 Årtal sedan

[quote name=”Swedish Berserk”][quote name=”Laglorden”]Jag förstår inte folk som säger de kommer köpa AMD i vilket fall som helst oavsett hur “shitty” den är. Om man ska köpa en processor BARA för att främja konkurrensen ska man väl köpa en VIA-procesor isånafall, de har ju ännu mindre marknadsandelar. ännu mindre utvecklingskostnader, ännu mindre marknadsföringspengar och ännu sämre processorer. Så varför köpa AMD “bara för att” främja konkurrensen? (Obs, jag säger inte Bulldozer är “shitty”, jag säger bara att det finns folk som har argumentet köpa AMD no-matter-what och som ofta drar fram argumentet; “om inte AMD fanns skulle Intel inte ha… Läs hela »

Sebbe
12 Årtal sedan

Det mest fantastiska i det här kriget mellan AMD och Intel är att jag genom att välja AMD istället för Intel under dom senaste åren har kunnat spara åtskilla tusenlappar i uppgraderingar. Dessutom måste man tänka på vart man lägger prestandan, jag har tex ett behov av snabba hårddiskar och mycket ramminne, då kommer en Intelprocessor inte att hjälpa mig eftersom en begränsad budget gör att endast en hårddisk skapar en enorm flaskhals. Eftersom en AMD-processor fortfarande är så många gånger snabbare än en enskild hårddisk så är det bättre att raida 4-6 hårddiskar med en AMD processor än en… Läs hela »

McKinley
12 Årtal sedan

@Dj christian,Jag har inte tagit åt mig någon som helst ära och det var mycket riktigt som du sa en ren chansning.Den som har följt processorutvecklingen vet oftast vart AMD står när man är tvungen att försena sina processorer utan någon riktigt anledning. Kan du bygga en speldator med Intel CPU och annan GPU-tillverkare? Svar = Ja om man inte är ett AMD-fan eller sitter på tight budget. Det här med att använda prisskillnaden som argument tycker jag inte håller riktigt fullt ut heller. AMDs bästa processor kostar knappa tusenlappen mindre jämfört med i7 2600k och det är en rätt… Läs hela »

PsynoKhi0
12 Årtal sedan

[quote name=”Laglorden”]Jag förstår inte folk som säger de kommer köpa AMD i vilket fall som helst oavsett hur “shitty” den är.[/quote] (OBS! Detta är inget personligt angrepp)Och själv förstår jag inte folk som köper från företag med en lång historik av att försöka hindra konkurrens på något annat sätt än att låta marknaden bestämma. Att bara fokusera på att få ett par extra-FPS mer än grannen här och nu är bara kortsiktigt och själviskt beteende, detta gynnar absolut ingen på lång sikt.Tyvärr finns det nog fler som gör det än folk som köper från konkurrenten “bara för att” oavsett hur… Läs hela »

Swedish Berserk
12 Årtal sedan

[quote name=”PsynoKhi0″][quote name=”Laglorden”]Jag förstår inte folk som säger de kommer köpa AMD i vilket fall som helst oavsett hur “shitty” den är.[/quote] (OBS! Detta är inget personligt angrepp)Och själv förstår jag inte folk som köper från företag med en lång historik av att försöka hindra konkurrens på något annat sätt än att låta marknaden bestämma. Att bara fokusera på att få ett par extra-FPS mer än grannen här och nu är bara kortsiktigt och själviskt beteende, detta gynnar absolut ingen på lång sikt.Tyvärr finns det nog fler som gör det än folk som köper från konkurrenten “bara för att” oavsett… Läs hela »

Laglorden
12 Årtal sedan

[quote name=”Sebbe”]Dessutom måste man tänka på vart man lägger prestandan, jag har tex ett behov av snabba hårddiskar …Eftersom en AMD-processor fortfarande är så många gånger snabbare än en enskild hårddisk så är det bättre att raida 4-6 hårddiskar med en AMD processor än en enskild hårddisk med en värsting intel.[/quote] Men vad jag har hört (läst mig till) så är Intels ICH*-kontrollers rätt mycket bättre än AMDs inbyggda kontrollers, rätt mycket bättre än även de påbyggnadskontrollers från Marvell och andra som ger extra SATAutgångar och tom än de flesta/många enklare RAID-kort… Det är klart, ska man ha ett “riktigt”… Läs hela »

Sebbe
12 Årtal sedan

: Du ska ju ha råd att köpa hårddiskarna också +5700 för en intel-processor eller fler hårdiskar när man har en begränsad budget är nog ganska självklart.

I övrigt tror jag den här diskutionen kan hålla på i evighet, ungefär som AIK mot Djurgården 😆

-Boris-
12 Årtal sedan

Undrar vem det är som sitter och delar ut minus för att man belyser en enkel sanning? Ska tumme upp systemet användas till barnsligheter? Alla som sagt något negativt om AMD hur än välgrundat det är får minus, och alla som säger något positivt även om det bara är förhoppningar får plus? Jag köper personligen AMD men inte fan behöver man väl bli en jättebäbis på internet för det? Det sprider bara dålig stämning.[quote name=”smartidiot89″][quote name=”-Boris-“]Uppenbart GPU-begränsade resultat i speltesterna ger ju inte mycket trovärdighet. Sedan var väl övriga resultat högst mediokra egentligen.[/quote]Om speltesterna är GPU-begränsade vilket de med största… Läs hela »

Mooter
12 Årtal sedan

Jacob,

Håller verkligen inte med om att det är en marknadsföringsmiss att kalla FX för en 8c/8t istället för en 4c/8t processor. Jag har besökt många butiker, både privat och för att utbilda säljare.. Kärnor är ett begrepp som börjat sätta sig hos konsumenter, lycka till att förklara 4c med Hyperthreading för en mamma som köper speldator till sin son 🙂

Jag minns en specifik säljare som förklarade för kunderna att Intels i3 minsann var en 3-core, i5 en 5-core och i7 en 7-core. Han sålde mycket datorer kan jag säga 😀

-Boris-
12 Årtal sedan

[quote name=”Mooter”]Jacob, Håller verkligen inte med om att det är en marknadsföringsmiss att kalla FX för en 8c/8t istället för en 4c/8t processor. Jag har besökt många butiker, både privat och för att utbilda säljare.. Kärnor är ett begrepp som börjat sätta sig hos konsumenter, lycka till att förklara 4c med Hyperthreading för en mamma som köper speldator till sin son 🙂 Jag minns en specifik säljare som förklarade för kunderna att Intels i3 minsann var en 3-core, i5 en 5-core och i7 en 7-core. Han sålde mycket datorer kan jag säga :D[/quote] Läskigt, undrar om det var en strategi… Läs hela »

Viking1962
12 Årtal sedan

[quote name=”-Boris-“]Undrar vem det är som sitter och delar ut minus för att man belyser en enkel sanning? [massa text].[/quote]

Det är inte jag i alla fall som delar ut minustecken. Jag delar mest bara ut plus om jag gillar nåt

Om du vet sanningen, betyder det att du redan har testat en Bulldozer?

-Boris-
12 Årtal sedan

[quote name=”Viking1962″][quote name=”-Boris-“]Undrar vem det är som sitter och delar ut minus för att man belyser en enkel sanning? [massa text].[/quote] Det är inte jag i alla fall som delar ut minustecken. Jag delar mest bara ut plus om jag gillar nåt Om du vet sanningen, betyder det att du redan har testat en Bulldozer?[/quote] Sanningen att GPU-begränsade test är värdelöst för att mäta CPU-prestanda och att man enkelt kan får en Sempron att framstå som likvärdig med en 980X? Ja den känner jag till. Och sanningen att man uppger att man bytt ner till ett svagare grafikkort just för… Läs hela »

-Boris-
12 Årtal sedan

[quote name=”smartidiot89″]+/- kriget på NH! 😉 Att de har helt olika system, till olika bilder/sidor i dess presentationer är mer regel än undantag. Företag försöker alltid få sina produkter att se mycket bättre ut, och belysa fördelarna. Nackdelarna är sånt som recensenterna själva hittar när de har produkten i hand. Det här är dessutom inga bilder som egentligen är ämnade för slutkonsumenter utan journalister och media. Säger inte att det rättfärdigar att göra vilseledande presentationsbilder, utan jag bara säger att det är så :P[/quote] Precis, det jag gör är att försöker varna människor som intalat sig att BD är jämbördig… Läs hela »

Viking1962
12 Årtal sedan

Lurar AMD mig så köper jag ingen mer dator efter denna. Det kan dom ge sig f*n på. Jag tycker att AMD ska vara rädda om den lilla skara anhängare dom har kvar

-Boris-
12 Årtal sedan

[quote name=”Viking1962″]Lurar AMD mig så köper jag ingen mer dator efter denna. Det kan dom ge sig f*n på. Jag tycker att AMD ska vara rädda om den lilla skara anhängare dom har kvar[/quote]

Om du inte vill bli lurad så låt dig inte luras. 😉
Dessa slides är inte menade att nå ut till konsumenter så du ska inte känna att AMD aktivit försökt lura dig om Bulldozer inte presterar precis som 980X i spel. 😉

McKinley
12 Årtal sedan

Ganska intressant att den eviga kampen AMD vs Intel alltid väcker känslor.

hirsch
12 Årtal sedan

-Boris-, du skriver väldigt bra inlägg och verkar ha vett bakom pannbennet. Håller med i alla dina poster som berör den är nyheten. Men det finns en punkt som jag tror att du eller kanske rättare sagt Smartidiot har fel på. Och det är angående slidesen och för vem dessa är ämnade. Varför skulle AMD annars bry sig om att jämföra priserna med konkurrerade produkter och “tipsa” de som ser slidesen om vad dom kan köpa istället för pengarna som dom sparar? Ni får säga vad ni vill, men jag är rätt övertygad om att slidesen är ämnade för kunder/konsumenter/marknadsföring… Läs hela »

hirsch
12 Årtal sedan

[quote name=”smartidiot89″][quote name=”hirsch”]-Boris-, du skriver väldigt bra inlägg och verkar ha vett bakom pannbennet. Håller med i alla dina poster som berör den är nyheten. Men det finns en punkt som jag tror att du eller kanske rättare sagt Smartidiot har fel på. Och det är angående slidesen och för vem dessa är ämnade. Varför skulle AMD annars bry sig om att jämföra priserna med konkurrerade produkter och “tipsa” de som ser slidesen om vad dom kan köpa istället för pengarna som dom sparar? Ni får säga vad ni vill, men jag är rätt övertygad om att slidesen är ämnade… Läs hela »

hirsch
12 Årtal sedan

[quote name=”smartidiot89″][quote name=”hirsch”]Jag säger inte att ni väljer ut fel slides. Jag säger bara att dom lägger in en prisjämförelse i sin recension och det är knappast för att upplysa dig som recensent dom gör detta. Det kan vi nog vara överens om?[/quote]Det förstod jag att du inte sa, jag säger bara vad ja tycker om frågan 🙂 Däremot har jag svårt att se hur man väljer ut bilder som visar prestandan för en produkt när man utför egna tester. Men det är någonting man kan argumentera om i alla evighet, min åsikt är att det inte är bilder riktade… Läs hela »