TEST  Utvecklingen på kylarmarknaden fortsätter och från att vi sett den närmast revolutionerande användandet av värmeledningsrör och kopparbaser fortsätter tillverkarna att jobba vida med mer evolutionerande lösningar. Prolimatech Genesis är en av de kylare som försöker vara något mer än alla andra och vi har undersökt om dess något udda design är värd en investering.

I dagens recension så är det dags för Prolimatechs nya prestandakylare Genesis att bekänna färg. Prolimatech känner många igen sen tidigare då de släppte den högpresterande kylaren Megahalems för en tid sedan (som vi testade här). Som de tidigare kylarna vi har provat så bygger även denna på den klassiska torndesignen. Dock har Prolimatech vridit och vänt lite på tornen för att kunna använda luftflödet till att även kyla komponenter på moderkortet.

De flesta kylare som har släppts tidigare har enbart fokuserat på att transportera bort värmen från processorn. Men då processorns värmeutveckling stigit otroligt senaste åren så krävs det självklart kraftfullare strömförsörjning på moderkorten. Vilket också resulterar i mer värme på moderkortet. Därför har då Prolimatech tagit steget längre med deras Genesis och gett sig in på att kyla komponenterna kring sockeln som t.ex. kondensatorer och spänningsregulatorer för CPU samt minnen. Tanken är att detta ska resultera i stabila systemtemperaturer, bättre överklockning samt längre livslängd på moderkort och minnen.

genesis2

Vårt mål i denna recension kommer därför vara att först och främst testa hur bra kylaren klarar av värmen från processorn. Men också hur luftflödet kring sockeln påverkar temperaturen på moderkortet. Men första ska vi kika lite närmare på huvudpersonen i dagens test, Prolimatech Genesis.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments