PUBG Corp har lämnat in en stämningsansökan mot Epic Games och deras spel Fortnite där PUBG Corp hävdar att Epic Games lånat friskt från spelet PlayerUnknown’s Battlegrounds utan tillåtelse.

Det hettar till på battle royale-marknaden. Inte bara på grund av konkurrens mellan olika speltitlar, utan även på grund av en stämningsansökan mot Epic Games som nu lämnats in av PUBG Corp enligt KoreaTimes.

PUBG Corp är studion bakom PlayerUnknown’s Battlegrounds och Epic Games är den drivande kraften bakom spelet Fortnite. Marknadens två största battle royale-titlar.

PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) lanserades genom speltjänsten Steam Early Access-program under förra året och blev direkt en stor succé. Spelet verkade vara ostoppbart och var ett av de mest spelade spelen i världen och bröt flera rekord för samtidiga spelare via Steam.

När Fortnite först lanserades fanns det inget spelläge som hakade på den nya battle royale-trenden som PUBG startade. Det spelläget kom som en uppdatering under september månad 2017 och var tillgängligt för alla, även icke-betalande kunder.

Innan detta spelläge hade Fortnite svårt att hitta en stadig spelarbas. Det är just detta spelläge som fått PUBG att reagera.

I sin stämningsansökan menar PUBG Corp att det inte är det faktum att Fortnite likt PUBG har ett så kallat battle royale-läge som får skon att klämma. PUBG-utvecklarnas problem handlar om det faktum att Fortnite-spelarna, precis som i PUBG, släpps ned på spelbanan tomhänta och får därefter själva leta rätt på vapen att försvara sig med. Även Fortnites användargränssnitt ska låna friskt från PUBG enligt studion.

Vid skrivande stund har ingen ytterligare information offentliggjorts. Det återstår att se vart denna stämningsansökan leder.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments