Redan nu visar AMD upp en miniversion av Vega – Radeon RX Vega Nano. Ett kort i ITX-format som ska vara skräddarsytt för små kraftfulla gamingdatorer.

En av de häftigaste grafikkorten i AMD:s Fiji-familj var utan tvekan Radeon R9 Nano. Ett grafikkort som på blott 15 centimeter erbjöd imponerande prestanda. Under sina Vega-event på Siggraph avslöjar nu AMD att en spirituell efterträdare är på väg, Radeon RX Nano. Grafikkortet är som sin föregångare tillverkat i ett ITX-format med extremt kompakt kretskort och en matchande kylare.

AMD har inte avslöjat några detaljer om grafikkortets specifikationer som antal beräkningsenheter, klockfrekvenser eller pris. Med tanke på att toppmodelen av RX Vega har en strömförbrukning på upp till 295 watt råder det dock inget tvivel om att RX Nano lär vara något nedskalat. Radeon R9 Nano kom med en specificerad maxförbrukning på 175 watt, vilket troligtvis är en bra riktlinje för att kunna kyla en GPU i detta kompakta format. Huruvida AMD satsar på färre beräkningsenheter eller lägre klockfrekvenser är oklart, med R9 Nano satsade man på det sistnämnda.

Bildkälla: SFFnetwork

Det första exemplaret av RX Nano som visades upp gavs bort som en gåva till Epic Games vd och spelutvecklaren Tim Sweeney. Detta som ett tack för hans arbete med grafikmotorn Unreal Engine och långvariga arbete inom spelutveckling och bidrag till teknikmarknaden.

Det är oklart när Radeon RX Nano lanseras på konsumentmarknaden även till vilken prislapp kortet dyker upp.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

AMD Radeon RX Vega – Priser och specifikationer för nya entusiastserien

 

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments