Internet har en enorm anonym massa med användare. Allt som oftast är den vilande och väntar på nästa sätt att få släppa loss. För ett tag sedan blev det en massattack mot flera stora amerikanska hemsidor, inklusive FBI, för att visa sitt missnöje mot SOPA och PIPA, men den stora massa kan ibland göra bra saker, fantastiskt bra saker. En användare på Reddit skapade en tråd och bad folk om pengar för att samla in till en man som blivit överfallen när han försvarat ett barnhem han driver i Nigeria.

I I tråden fanns en bild på mannen, Omari, där man ser hur illa drabbad han blivit. Han fick stora delar av ansiktet och huvudet uppskuret av en machete när han anföll inbrottstjuvarna med en hammare. På barnhemmet fanns 35 stycken barn i åldrarna 2-17 år. Han kommer ha ärret resten av livet.

Användaren, TheLake, undrade om det gick att samla ihop $2 000 så Omari kunde bygga klart en mur med taggtråd så att barnen kunde känna sig säkra mot framtida attacker. Det dröjde inte ens ett dygn innan över $65 000 dollar hade ramlat in och just nu är över $75 000 som har kommit in, öronmärkta för barnhemmet Faraja Orphanage in Ngong, Kenya

Pengar trillar in hela tiden för att stötta Omari och barnhemmet.

JZUXw
Bild från http://imgur.com/JZUXw

De flesta donationer är dessutom mer eller mindre anonyma och små summor, men tillsammans har det blivit en enorm summa som kommer säkra barnhemmets framtid. Internet kan göra bra saker också. Det är inte bara porr, hackers, flamebaits, spammers, bots, troll och andra idioter. Det finns bra folk där ute. De försvinner i mängden av allt annat bara.

Första tråden: http://www.reddit.com/r/pics/comments/oye34/meet_omari_two_days_ago_he_returned_from_the/

Andra tråden: http://www.reddit.com/r/pics/comments/oz8ob/reddit_in_less_than_24_hours_you_have_raised_over/

Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Anton Karmehed
Admin
12 Årtal sedan

Skönt att se lite positiva inslag i all den debatt det är kring Internet och hur "laglöst" vissa tycker det är. Tänk om alla kunde förstå och försöka utnyttja kraften som finns i den stora massan..