Affären mellan Nokia och Microsoft har ännu inte gått igenom formellt, men Nokia tycks redan ha börjat få känningar av övergången. Efter månader av rykten om en Windows RT-baserad surfplatta i oktober så tycks Microsoft inte ställa sig positiva till en sådan lansering.

Nokias beryktade surfplatta, som hittills gått under kodnamnet Sirius, kan ha hamnat i blåsväder i och med Microsofts uppköp av Nokias division för enheter och tjänster. Köpet går i lås först i början av 2014, men redan nu börjar Nokias personalstyrka förbereda sig inför övergången.

Enligt uppgifter till Mobile Review så vill Microsoft helst se Sirius lagd på hyllan. En trolig anledning till det är företagets arbete på sin uppföljare till sin egen Surface RT, och konkurrens mellan de två produkterna skulle bli en olustig sits när de båda företagens avdelningar senare delar flagga.

Samtidigt önskar Microsoft enligt samma källor se ett flertal telefoner ur Asha-serien lagda på is, med stor sannolikhet för att tidigare kunna få ut egna telefoner i samma prissegment när uppköpet gått igenom.

Uppgifterna är inte bekräftade av Microsoft, och vi har ännu inte fått se någonting konkret direkt från Nokia angående Sirius. Dock har Nokia i ett Twitterinlägg utannonserat en presskonferens som kommer äga rum den 22 oktober, så om med största sannolikhet är det då Sirius avtäcks om den någonsin kommer få lämna Nokias ritbord.

Via Twitter, Fudzilla


Relaterade nyheter

Subscribe
Notifiera vid
6 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Poontus
10 Årtal sedan

snacka om att man kör Nokia i botten…

Dravond
10 Årtal sedan

Med tanke på hur WinRT har gått så är det ett överhängande bra beslut tycker jag.. Inte många är ute efter WinRT eftersom de kostar en så rejäl slant har inget bra fungerande ekosystem med appar etc och Win8 på tex. Intel Atom processorer fungerar ändå rätt bra och ger liknande batteritid.. Och vete fasen om Min Lumia hade sett lika bra ut i 10″ formatet… Och så slipper kanske resterna av Nokia avsluta sin mobiltelefon historia med ett stort fiasko… för jag tror inte Nokia kan få WinRT populärt… Om de nu inte smällde på ett ätet äpple…(Lumia telefonerna… Läs hela »

S0urcerr0R
10 Årtal sedan

Microsofts Stephen Elop har verkligen lyckats. I rollen som Nokia’s VD droppade han först Maemo/Meego och sen även Symbian. Allt i förmån för Windows Phone & RT som skulle vara guld och gröna skogar. Han körde Nokia i botten, så att MS kunde köpa företaget till ett skamligt pris, och gå på plundertåg över alla Nokia’s teknologiska patent.
Den totala fulländningen når han alltså nu när han stoppar Nokia’s sista Microsoft (!) produkter för att dom konkurrerar med MS…
Ja, Stephen Elop & Microsoft’s eko-system av mjukvara har verkligen inneburit guld och gröna skogar för Nokia.

miloheke
10 Årtal sedan

Med andra ord ett praktexempel på hur man gör för att skapa osämja mellan två organisationer som går samman…

n0pax
10 Årtal sedan

Lite synd, började faktisk kolla på Nokia telefoner. Undrar hur det hade varit med android och Nokia. Nokia hade en “egen” telefon dvs den står ut lite som Apple gör. Skulle jag ha varit i Nokias sits så hade jag gått android, samt att de skulle ha sluppit kostnaderna för Windows licensen. Så kan det gå när teknikföretag väljer ledare som inte förstår produkten man arbetar för ^^.

järnakille
järnakille
10 Årtal sedan

vad ni snackar skiit… 😀