Många anser redan att Galaxy Nexus kommer med rätt låga specifikationer sett till dess hårdvara, och en nackdel är det faktum att den saknar plats för MicroSD-kortläsare. Den planerade uppgradering med 32 GB internminne ska nu skrotats.

Galaxy Nexus kom med en TI OMAP4460 innehållande två Cortex-A9-kärnor på 1,2 GHz och grafikdelen PowerVR SGX540. Medan dess processorprestanda inte är mycket att klaga på, blev många besvikna över den relativt gamla grafikdelen då förväntingarna låg på någonting minst i klass med Samsungs egenutvecklade Exynos 4210. 4,65-tumsskärmen med 720p-skärm och PenTile-matris har däremot fått överlag väldigt bra kritik, och telefonen ska vara väldigt följsam i sina menyer.

Telefonen har funnits till försäljning sedan december och är än idag den enda smartphone-enheten på marknaden med det senaste operativsystemet Android 4.0, Ice Cream Sandwich. Galaxy Nexus kommer med totalt 16 GB inbyggt internminne, och den planerade modellen med 32 GB ska nu ha slopats. Enligt uppgifter till detaljhandlare ska produktionen av den nya modellen avslutats (innan den hunnit börja?), och att Samsung i dagsläget inte längre har för avsikt att lansera den.

NordicHardwares hands-on test av Galaxy Nexus

Med tanke på att Galaxy Nexus saknar stöd för minneskortsläsare, och fortfarande är den enda telefonen med Ice Cream Sandwich undrar vi hur man resonerat i beslutet. De flesta tillverkare har dessutom släppt rätt grumliga lanseringsscheman för operativsystemet till redan lanserade modeller, vilket gör att det inte finns andra alternativ på marknaden om man vill ha det senaste än på några månader.

Källa: BGR


Relaterad artikel:

Subscribe
Notifiera vid
4 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Neam
12 Årtal sedan

Njaa, nu stämmer ju inte detta riktigt. Nexus S fick ICS för flera veckor sedan OTA. Finns även flera andra som har fått/släppts med ICS.

dlq84
12 Årtal sedan

Galaxy Nexus har en 1.2GHz CPU, inte 1.5. Och som ovanstående säger. Nexus S har fått ICS.

Retur
12 Årtal sedan

Läste något ryckte om en uppdaterad modell som var på gång, bättre kamera, högre klockfrekvens mm.
Det kanske är den dom satsar på istället.

Bra video, lagom lång och informationsrik. 🙂