Samsung har tagit mobiltelefonsmarknaden med storm de senaste åren och även om man väntas sälja imponerande 420 miljoner telefoner under 2012 är det inget mot vad som komma skall. Nästa år förutspår Samsung en försäljning på 510 miljoner mobiler varav 390 miljoner är smartphones.

Nokia förlorar i år för första gången på 14 år sin position som världens största mobiltelefonstillverkare och titeln går som bekant till koreanska Samsung. Företaget har gått som en ångvält inte minst på smartphonemarknaden och det är också något som syns tydligt i Samsungs uppskattade försäljningssiffror för nästa år. Av de 510 miljoner telefoner som Samsung väntas kränga under 2013 ska hela 390 miljoner vara smartphones. Bara 120 miljoner av telefonerna väntas vara budgetmodeller och så kallade feature phones med begränsad funktionalitet.

Galaxy_series

Enligt en av Samsungs telekommunikationschefer, Kim Hyun-joon, är det inte minst suget efter smartphones med 4G-stöd som kommer att hjälpa till att öka försäljningen, skriver Korea Times. Efterfrågan på smartphones kan dämpas något framöver men det hoppas Samsung motverka genom att bland annat introducera billigare 4G-telefoner i Europa och Nordamerika.

Om Samsungs förutspådda försäljningssiffror stämmer blir det en ökning på 20 procent från antalet sålda mobiltelefoner 2012. Än mer intressant är trots allt utvecklingen i smartphoneförsäljningen. För tre år sedan, under 2009, sålde Samsung 0,6 miljoner smartphones. 2010 var siffran uppe i 23,9 miljoner och ökade ytterligare till 97,4 miljoner under 2011. Nästa år ska alltså siffran ökat till mäktiga 390 miljoner sålda smartphones. Vilket spås öka Samsungs vinst till 127 miljarder kronor under 2013.


Relaterade artiklar:

Subscribe
Notifiera vid
2 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Santa-san
11 Årtal sedan

Tvekar inte på att dom kommer att nå det målet. Ska själv köpa en galaxy

Andreas G
11 Årtal sedan

Samsung blev störst på Nokias snedsteg. Lider med lillebror Finland. 🙁