Galaxy S9 och Samsungs smarta kylskåp ska hålla koll på dina kalorier

Viktanpassade recept direkt på kylskåpet

1

Samsungs smarta kök har sitt eget hörn på MWC 2018, inklusive ett smart kylskåp som kan rekommendera vad du bör äta till middag baserat på din kaloriförbränning.

Samsung knyter an lanseringen av de nya flaggskeppen Galaxy S9 och S9+ med sin vision om det smarta hemmet och därmed även det smarta köket. Din Galaxy-telefon kan under dagen samla data om din aktivitet och kaloriförbränning, som sedan kan användas när det är dags att laga mat eller ta sig ett mellanmål.

Kopplar din aktivitet till receptförslag

Ett exempel vi fick se på mässgolvet är Samsung smarta kylskåp, som kan föreslå olika recept och presentera på den inbyggda LCD-panelen. Baserat på din användardata såsom längd och vikt samt din aktivitet under dagen kan kylskåpet automatiskt bedöma om du kan unna dig en bit tårta till efterrätt eller om du bör nöja dig med en sparris till middag.

Samsung knyter även in röstassistenten Bixby i det smarta hemmet. Bixby ska ha tränats för att känna igen olika maträtter via telefonkameran, och därigenom kunna uppskatta energiinnehållet i vad du har på tallriken.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
AMD73
6 Årtal sedan

Jag tänker direkt är det detta barn och tonåringar ska hålla på med? Snacka om hets och störningar dessa får. Allt med livet går ut på vad man äter och hur man tränar. Jag tror mer sådant bara ska vara för sjuka som läkare skrivet ut. Jag är i mot smartfone i stort. Det ända folk kollar och tänker på. Mest synd om barna som tvingas använda detta från 1 års ålder för mamma pappa själva ska få tid titta i sina smartfones. Jag gillar teknik men man måste se förstå konsikvenserna ny teknik också kan ge och dem är… Läs hela »