SanDisk har inte gjort mycket ljud ifrån sig på marknaden för SSD-enheter och har länge varit en aktör som försökt erbjuda billigare lösningar. Nu släpper de sin Extreme-serie som enligt SanDisk är först med med NAND Flashminne på en 24 nanometersteknik.

SanDisk har än så länge inte satsat på SSD-marknadens högre segment, utan har istället försökt fokusera på att försöka få ut enheter till ett lägre pris. Idag lanseras deras Extreme-serie, vilket innebär att även SanDisk hoppar på SandForce tåget med den populära kontrollerkretsen SF-2281.

Just SanDisk är knappast nybörjare när det kommer till de minneskretsar som används i SSD-enheter, då de länge arbetat med saker så som USB-minnen och minneskort. Det här har gjort att de ligger i framkant med vissa tekniker, däribland Synkrona NAND Flashminnen som används och byggs på en 24 nanometersteknik. SanDisk säger i en intervju med NordicHardware att NAND-kretsarna ska vara väldigt hållbara, och att deras fördel mot konkurrenterna är att de kan kontrollera så stora delar av de komponenter som går in i deras enheter.

SanDisk Extreme SSD ska ha en prestanda på upp till 83 000 och 44 000 IOPS i läs- respektive skrivprestanda, och sekventiell läs- och skrivhastighet på 550 MB/s respektive 520 MB/s. SanDisk inleder lanseringen med två modeller på 120 och 240 GB. Priserna ska ligga på 189,99 och 399,99 dollar, vilket ser ut att bli 1 600 respektive 3 100 kr enligt tidiga listningar på Prisjakt.


Relaterade nyheter:

SanDisk Ultra SSD 120GB siktar på budgetmarknaden [Test]Kingston och SanDisk sänker priset på NAND Flash-minne

Subscribe
Notifiera vid
3 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
this
12 Årtal sedan

Eftersom det är preliminära listningar så ser det ut att bli hyfsat attraktiva priser på dessa.

Tempel
12 Årtal sedan

Får ni in en för test?

Anton Karmehed
Admin
12 Årtal sedan

Det får vi Tempel, jag hade en kort intervju med Sandisk över telefon i morse så ska försöka få till en liten blänkare om det senare idag.
Vi står först i kö på att få ett testex vilket förhoppningsvis dyker upp nästa vecka.