Battlefield 1 är ett av de största spelsläppen på länge. Men på vilken plattform gör sig spelet bäst, PC, PS4 eller Xbox One?

Battlefield 1 är det nya svarta. Men som vanligt debatteras det vilken plattform man bör välja för att få den bästa upplevelsen. Digital Foundry har gjort en genomgående jämförelse och pekar ut för- och nackdelar med de plattformer som spelet finns tillgängligt på.

Med ett Playstation 4 (PS4) så kan man i korta drag förvänta sig mer ögongodis än på Xbox One. På Playstation 4 så får man en upplösning på cirka 1000p som ibland sticker ner till 900p. Medans hos Microsoft och Xbox One får man 900p som i krävande scenarion hoppar ner till 720p.

Playstation 4 må ha generellt sett högre upplösning och bättre effekter i spelet. Men Xbox One kan skryta med att konsolen håller en jämnare nivå av bildrutor per sekund jämfört med konkurrenten. Xbox One håller oftast närmare 60 bildrutor per sekund i både kampanjen och flerspelarläget.

Playstation 4 i flerspelarläget håller sig ofta runt 45 ända ner till 35 bildrutor per sekund. Medans Xbox One lyckas hålla sig runt 50-60. Med oregelbundna tappningar ner till 45 bildrutor i sekunden.

maxresdefault

PC är föga förvånande överlägset

Detaljrikedomen hos konsolversionerna kan jämföras med att köra spelet på PC med medium-inställningar. Men vad har PC att bidra med

På PC är Battlefield 1 imponerande optimerat. Frostbite-motorn har visat sig vara så pass välanpassad att spelet går att spelas på högsta inställningarna med ett GTX 1060 eller ett RX 480.

Det vi ser på PC med högre inställningar är generellt sett mer flora, högre upplösta texturer och mer detaljerad terräng. Chansen att kunna köra på vilken upplösning som ditt grafikkort och din skärm klarar av också är en självklar vinst för PC.

För att summera så ser vi alltså högre upplösning och detaljrikedom hos PS4. Medans Xbox One levererar en stadigare ström av bildrutor per sekund. Sedan har vi PC-versionen som inte förvånar någon med det bästa av både grafik och optimering.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments