Seagate är fortfarande den enda lagringstillverkaren på marknaden som utvecklat en 3,5-tums hårddisk med 3TB lagringskapacitet. Än så länge går hårddisken inte att köpa separat, men nu har den i alla fall hittat ett nytt hem, Seagate NAS-lösningar i BlackArmor-serien som nu får maximalt 12TB lagringskapacitet.

Seagate behöver har tack vare sina stöddiga 3TB hårddiskar endast fyra platser för att uppnå en lagringskapacitet på 12TB i sin NAS 440 modell, medan man i NAS 220 modellen använder sig av två hårddiskar för en maximal lagringskapacitet på 6TB.

De två lagringslösningarna kommer med stöd för gigabit ethernet, DLNA, hårdvarubaserad datakryptering och skeppas med mjukvaran SafetyDrill+ för säkerhetskopiering och återställning. NAS-enheterna kommer även med fyra, respektive två, USB 2.0-portar vardera för att antingen utöka lagringsvolymen eller koppla in skrivare eller UPS-enheter.

Priserna ligger på 4 900 kronor inklusive moms för BlackArmor 220 med 6TB kapacitet, medan Blackarmor 440 med 12TB kapacitet går loss på 13 000 kronor inklusive moms.

Läs mer om Seagate BlackArmor på tillverkarens hemsida.

seagate_ba_nas440

seagate_ba_nas220

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments