Trots att Elden Ring är ett av de mest populära spelen på senare år har spelets DLC Shadow of the Erdtree inte lyckats nå samma höjder. På Steam har expansionen lägre betyg än basspelet med en del negativ kritik från spelare.

Föga förvånande lyckades Shadow of the Erdtree locka tillbaka hundratusentals spelare till Elden Ring. Nu har DLC-paketet varit tillgängligt i ett par dagar och trots populariteten är det generella betyget från användarrecensionerna på Steam sämre än det för originalspelet med många klagomål om prestandaproblem och för hög svårighetsgrad.

Just nu är det endast 66 procent av 38 000 användarrecensioner som ger Erdtree ett positivt betyg. En stor del av den negativa kritiken härstammar från spelare som har rejäla prestandaproblem sedan uppdateringen för DLC-paketet lanserades. En användare nämner till exempel att slutbossen har en intressant attack där den sänker ens antal fps till under 30 och introducerar brutalt lagg. Det låter ju inte som en höjdare direkt.

Andra påpekar det nya innehållets höga svårighetsgrad. Något som kanske känns lite konstigt med tanke på vad Elden Ring är i grund och botten. Gillar man Elden Ring men har det för svårt i Shadow of the Erdtree kanske det egentligen är dags att se över hur man byggt sin karaktär.

Huruvida expansionens betyg kommer bli bättre och hamna på nivå med grundspelet återstår att se. Många kritiserar som sagt prestandan vilket förhoppningsvis är något utvecklarna kan ta itu med så snart som möjligt.