Bandai Namco och FromSoftware är förmodligen riktigt glada just nu då DLC-paketet Shadow of the Erdtree till Elden Ring sålt riktigt bra på endast tre dagar. Sedan lanseringen ska över fem miljoner exemplar av DLC:t ha sålts och siffran förväntas stiga ordentligt.

DLC-paketet Shadow of the Erdtree till Elden Ring må ha fått en del negativ kritik för sin svårighetsgrad och prestandaproblem. Kritiken ser dock inte ut att ha stoppat paketet från att sälja riktigt väl. Bandai Namco och FromSoftware har nu bekräftat att Erdtree flugit av de digitala butikshyllorna under de första dagarna.

På tre dagar har DLC:t sålts i över fem miljoner exemplar. Detta kan då jämföras med grundspelet som ligger på 25 miljoner exemplar. En femtedel av alla som införskaffat Elden Ring sedan lanseringen 2022 har alltså köpt Shadow of the Erdtree under de tre dagar DLC:t varit tillgängligt.

FromSoftware har lovat att fortsätta arbeta för att få bort de buggar och prestandaproblem som plågar spelare just nu. De ska även lansera en uppdatering som justerar svårighetsgraden på vissa ställen i DLC:t. För att är det något man vill ha i ett Souls-spel så är det ju en låg svårighetsgrad, tydligen.